Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jordbærispinde med chokolade og mandler

Runas madblog
Lav dine egne ispinde med jordbær, og invitér på lidt festligt til kaffen, desserten eller blot en lille sommerpause på terrassen.

Jeg har været så udspekuleret at forære min kære mand en ismaskine i 40-års fødselsdagsgave vel vidende, at jeg selv kommer til at bruge den mest. Til gengæld kender jeg ingen andre, der kan spise så meget is som ham, så den kommer faktisk os begge til gode.

 

Prøv også min opskrift på jordbærtærte med skyrcreme - TRYK HER

 

Tidligere har jeg lavet is uden ismaskine, og der er altså enorm stor forskel på en stenhård og lettere krystalliseret is og så den luftige og cremede slags, der kommer op af ismaskinen.

For at starte blidt ud lavede jeg først denne simple jordbæris fyldt med danske sommerjordbær. Den smager ganske enkelt vidunderligt, og ingredienserne skal hverken koges eller smeltes, men blot have en tur i blenderen.

Annonce

Her har jeg hældt iscremen i isforme, men den kan selvfølgelig også bare kugles op til f.eks. isvafler eller serveres som friskt tilbehør til en tung brownie.

  

Ca. 1,2 liter

Arbejdstid: 30 min.

Frysetid: 25 min. (på ismaskine)

 

250 g friske jordbær

1 vaniljestang

100 g rørsukker

1½ dl sødmælk

1 dl piskefløde

1 spsk. citronsaft

1 knsp. salt

Pynt:

mørk chokolade

mandler (evt. tørristede) 

 

1. Skyl jordbærrene, og nip haserne af.

 

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

 

3. Kom jordbær, vaniljekorn, sukker, mælk, fløde, citronsaft og salt i en blender, og kør til ensartet konsistens.

 

4. Køl iscremen ned i køleskabet i 1 times tid.

 

5. Kør iscremen på ismaskine i ca. 25 min.

 

6. Kom iscremen i isforme, og lad dem fryse ind i et par timer. Pynt dem med smeltet chokolade og hakkede mandler ved servering.

 

Tip: Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen direkte fra blenderen og over i en isform. Stil formen i fryseren i ca. 3 timer. Pynt herefter ispindene med smeltet chokolade og hakkede mandler.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 20-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!