Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Jordbærtærte med skyrcreme

Runas madblog
Ingen sommer uden jordbær! Tærtebunden er med marcipan og penslet med mørk chokolade. Kom friske jordbær på toppen, og du har en drøm af en jordbærtærte.

Jordbær med fløde er et sikkert hit om sommeren, og der skal altid være plads til mindst én portion efter aftensmaden hjemme hos os. For jordbærsæsonen er alt for kort og skal nydes max, mens den er her.

 

Prøv også min opskrift på sandwich med hyldeblomst-is TRYK HER

 

Skal det være lidt mere avanceret end jordbær med fløde, kan du prøve denne jordbærtærte, der smager intet mindre end fantastisk! I stedet for en almindelig tærtebund, har jeg proppet marcipan i, så den minder om konfekt. Cremen består hovedsageligt af mascarpone, der er frisket op med skyr og forkælet med vaniljekorn.

Servér tærten til eftermiddagskaffen eller som afslutning på en god sommermiddag.

 

8 personer

Arbejdstid: 45 min.

Annonce

Bagetid: 18-20 min.

 

Bund:

125 g ren rå marcipan

75 g mel

75 g smør (koldt)

50 g mørk chokolade

Fyld:

250 g mascarpone (itialiensk flødeost) 

1 dl skyr

3 spsk. flormelis

1 vaniljestang

250 g jordbær

Drys:

1 spsk. flormelis

 

Bund:

1. Riv marcipanen groft, og bland den med mel og små terninger af koldt smør. Ælt dejen hurtigt sammen.

 

2. Tryk dejen ud i en smurt bageform (10x30 cm eller 22 cm i diameter), og prik bunden med en gaffel. Sæt dejen på køl i 30 min.

 

3. Bag tærtebunden gylden ved 175 grader i 18-20 min. Lad bunden afkøle helt.

 

4. Smelt chokoladen, og pensl den i et tyndt lag på tærtebunden. Sæt bunden på køl.

 

Fyld:

5. Pisk mascarpone med skyr, flormelis og kornene fra vaniljestangen.

 

6. Fordél cremen på bunden.

 

7. Rens jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og fordél dem på toppen af tærten. Drys med flormelis. Sæt tærten på køl frem til servering

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 06-07-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!