Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kage-is – kager på pind

Runas madblog
Fyld dine ispindeforme med kagedej og stik en pind i dem. Pynt dem med glasur og hindbærdrys, og du har de fineste kage-is.

Ved en sjælden oprydning i vores ”roderum” faldt jeg over mine ispindeforme. De har ikke været brugt siden i sommers, og det er jo egentlig en skam. Derfor støvede jeg dem af og fyldte dem med en simpel chokoladekagedej, som jeg stak en ispind i.

 

Prøv også min opskrift på brownie med masser af chokolade TRYK HER

 

For at få dem til at ligne ”rigtige” is, dyppede jeg den øverste tredjedel i en kridhvid glasur og pyntede med frysetørrede hindbær. Det så ret flot ud at sætte en hel plade kage-is på bordet, og der er nu noget hyggeligt over at få sin egen lille kage – og så endda på en ispind!

Har du ikke nogen ispindeforme, kan du hælde dejen i en lille bradepande (ca. 25 x 15 cm) beklædt med bagepapir. Når kagen er bagt, køler du den af på en bagerist. Skær kagen i aflange ”is” og snit et lille hul i dem med en spids kniv. Stik en ispind i hver kage, og pynt dem med glasur og hindbærdrys.

Annonce

 

Kage-is - kager på pind

20-30 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: 13-15 min.

 

2 æg

200 g sukker

1 spsk. vaniljesukker

200 g mel

1½ spsk. kakao (usødet) 

1 tsk. bagepulver

1½ dl mælk

100 g smør

Pynt:

1 æggehvide (evt. pasteuriseret)

3 dl flormelis

½ tsk. citronsaft

2 spsk. frysetørrede hindbær (eller sukkerpynt)

Desuden:

træ-ispinde

 

1. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en håndmikser i ca. 5 min.

 

2. Bland vaniljesukker, mel, kakao og bagepulver, og kom det i æggeblandingen sammen med mælk. Tilsæt smeltet smør til sidst.

 

3. Hæld dejen i isformene (vær sikker på, at de kan gå i ovnen!), og sæt dem i ovnen ved 180 grader i 13-15 min. Lad dem afkøle helt på en bagerist.

 

Glasur:

 

4. Pisk æggehviden stiv med en elpisker. Sigt flormelis i, og tilsæt citronsaft. Pisk i mindst 5 min., til glasuren er tyk og blank.

 

5. Dyp hver kageis i glasuren, og drys med frysetørrede hindbær. Lad kagerne tørre på bagepapir.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 22-02-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!