Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kammerjunkere med vanilje og citron

Runas madblog
Prøv at bage dine egne kammerjunkere – det er både nemt og hyggeligt og får huset til at dufte at sommer.

Ja, det er nemmere at lægge en pose færdigkøbte kammerjunkere i indkøbskurven. Men hvis du har tid og elsker at stå i køkkenet, er hjemmebagte kammerjunkere et hyggeligt projekt. Har du børn eller børnebørn, er det oplagt at tage dem med. Min søn på 3 år blev ret begejstret for at hakke dejen i små stykker og smage lidt på dejen…

Skal det være helt korrekt, skal kammerjunkere bages i to omgange, men disse er en hurtig version med blot én tur i ovnen.

Hjemmelavede kammerjunkere kræver selvfølgelig også en omgang hjemmelavet koldskål. Opskriften får du her koldskål

 

 

Ca. 175 stk. (små)

Arbejdstid: 40 min.

Bagetid: 12 min. (pr. plade)

 

½ vaniljestang

50 g smør (blødt) 

1 spsk. vaniljesukker

Annonce

1 knsp. salt

25 g sukker

25 g farin

1 æg

3 spsk. sødmælk (eller fløde)

1 tsk. citronskal

150 g hvedemel

25 g hvid hvede (eller grahamsmel) 

1 tsk. bagepulver

½ tsk. kardemomme

 

1.  Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

 

2.  Rør smør, vaniljesukker, salt, sukker, farin og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt æg, mælk og fintrevet citronskal, og pisk til ensartet konsistens.

 

3. Bland hvedemel, hvid hvede, bagepulver og kardemomme i en anden skål, og vend det sammen med resten af dejen.

 

4. Sæt dejen på køl i en halv times tid.

 

5. Rul dejen ud i tynde pølser på et meldrysset bord, og skær dem ud i små stykker på størrelse med en hasselnød (hvis du foretrækker større kammerjunkere, laver du dem bare større - husk blot at forlænge bagetiden).

 

6. Sæt  stykkerne på bageplader med bagepapir med lidt afstand imellem.

 

7. Bag kammerjunkerne gyldne ved 200 grader i ca. 12 min. Opbevar kammerjunkerne i en tætsluttende beholder, så de ikke bliver bløde.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-06-2015