Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kanelkrans – 10 kanelsnegle i én

Runas madblog
I stedet for at forme dejen til snegle har jeg snoet den til en fin kanelkrans, der er både hurtig og sjov at lave.

Kanelsnegle er et sikkert hit hjemme hos os – og sikkert hos de fleste andre børnefamilier og kageglade sjæle. Når duften af kanel breder sig i køkkenet, begynder mundvandet straks at løbe.

 

Prøv også min opskrift på snoede kanelknuder TRYK HER

 

Det er som om, diverse fletteteknikker florerer rundt om på nettet og i blade for øjeblikket – både når det handler om hår og brød – så en flettet kage lå jo lige for.

Denne kanelkrans er faktisk nærmere snoet end flettet, da den kun indeholder 2 dejstykker. Men så kan de fleste være med, og resultatet bliver ret fint. 

 

1 krans, 8-10 personer

Arbejdstid: 35 min.

Bagetid: 20 min.

Hævetid: 1 time

 

75 g smør
1 dl sødmælk
25 g gær
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 spsk. kardemomme
2 æg
50 g groft speltmel
250 g hvedemel
Remonce:
100 g smør
(blødt)
75 g muscovadosukker
(eller farin)
1 spsk. kanel

Annonce

½ tsk. kardemomme

Drys:
perlesukker
(eller flormelis/glasur)

1. Smelt smørret, og lun mælken heri. Opløs gæren i blandingen. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Tilsæt speltmel og derefter lidt hvedemel ad gangen, til dejen er blød og ensartet.

 

2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 min.

 

Remonce:

3. Rør smør med muscovadosukker, kanel og kardemomme til ensartet masse.

 

4. Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel (ca. 60 x 25 cm), og smør remoncen på. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær et snit ned gennem rouladen på langs på nær de første par centimeter. Sno de 2 lange dejstykker, og lad snoningerne vende opad.

 

5. Form dejen til en krans, og sæt den på en bageplade med bagepapir. Lad den hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. Drys med perlesukker.

 

6. Bag kanelkransen gylden ved 200 grader i ca. 20 min. Lad den afkøle lidt på en bagerist, og servér den lun.



Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 16-02-2015