Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kardemommesnurrer

Runas madblog
Er du vild med kanelsnegle, vil du elske disse kardemommesnurrer!

Min mand og jeg har en lille hytte i de svenske skove, og når tiden er til det, smutter vi en tur forbi Lund, hvor man – efter mine smagsløg – får verdens bedste kardemommesnurrer.

 

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ SNOEDE KANELSNEGLE - TRYK HER

 

Svenskerne kan noget med kardemomme i bagværk, og jeg har både forsøgt at presse og charmere mig til opskriften fra det lille bageri i Lund. Desværre uden held.

 

I flere omgange har jeg eksperimenteret i køkkenet med at gøre dem kunsten efter, men først nu er jeg tilfreds med resultatet. En af hemmelighederne er at bruge rigeligt med kardemomme, så i denne opskrift har jeg både proppet det i dejen og remoncen og drysset det på toppen i hele to omgange.

Annonce

 

Kardemommesnurrerne er et godt alternativ til de velkendte kanelsnegle – men pas på, måske de får kamp til stregen!

  

Ca. 20 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time

Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)

 

Dej:

1 pakke gær (50 g)

3 dl sødmælk

80 g rørsukker

½ tsk. salt

1 spsk. stødt kardemomme

ca. 675 g mel

150 g smør (blødt) 

Remonce:

200 g smør (blødt) 

150 g rørsukker

50 g brun farin

3 spsk. stødt kardemomme

1. pensling:

1 æg

1 spsk. kardemommefrø

2. pensling:

2 spsk. lys sirup

1 spsk. vand

Drys:

1 spsk. stødt kardemomme

2 spsk. rørsukker

 

1.  Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og derefter melet lidt ad gangen. Kom til sidst smørret i dejen – små klatter ad gangen – og ælt, til dejen er blød og smidig.

 

2. Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid på et lunt sted.

 

3. Bland ingredienserne til remoncen til ensartet masse.

 

4. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 60x40 cm og ½ cm’s tykkelse. Fordél remoncen herpå i et jævnt lag.

 

5. Fold dejen sammen på den lange led, og skær den ud i ca. 3 cm brede strimler. Vrid hver strimmel til en fin spiral, og slå en knude på dejen.

 

6. Sæt kagerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

 

7. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med kardemommefrø, der er stødt let i en morter.

 

8. Bag kagerne gyldne ved 220 grader i ca. 10 min.

 

9. Bland sirup med vand i en lille skål, og bland kardemomme med sukker i en anden skål.

 

10. Pensl de nybagte snurrer med sirupsvand, og drys med kardemommesukker.

Snurrerne smager bedst nybagte, men kan snildt fryses og lunes.

Tip: Køb hele, grønne kardemommekapsler til at drysse på snurrerne ved 1. pensling. Flæk kapslerne, smid skallerne væk, og stød frøene i en morter inden brug.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 13-04-2015