Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kærnemælkskoldskål

Runas madblog
Sol, sommer og koldskål er en uadskillelig treenighed. Den læskende sommerspise tager kun få minutter at piske sammen, og kan opgraderes med bl.a. jordbær, vaniljeis og flødeskum.

Ingen sommer uden koldskål! Når solen står højt på himlen, og stranden eller parken kalder, smider jeg ofte en termoflaske med koldskål i køletasken. Når man ikke er voldsomt sulten, men alligevel trænger til noget læskende i heden, er koldskål min trofaste følgesvend. Og selv om det selvfølgelig er nemmest at smide en færdig karton i køletasken, tager det altså blot få øjeblikke at piske min egen sammen – og den smager bare så meget bedre end supermarkedets!

Har du god tid, kan du selvfølgelig også bage kammerjunkerne selv. Men i denne omgang får du min hurtige opskrift på kærnemælkskoldskål, der er en rigtig god basisudgave, som du selv kan udvide med f.eks. jordbær, vaniljeis, flødeskum, crumble, eller hvad fantasien nu rækker til.

Annonce

 

 

4-6 personer

Arbejdstid: 15 min.

Trækketid: 1 times tid

 

4 æggeblommer (evt. pasteuriserede) 

5 spsk. rørsukker

1 vaniljestang

1 citron (økologisk) 

1 liter kærnemælk

1 liter tykmælk

Tilbehør:

kammerjunkere

 

1. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen lyst og luftigt i en stor skål (ca. 5 min. med en håndmikser). Tilsæt fintrevet citronskal og 4 spsk. citronsaft. Tilsæt kærnemælk og tykmælk, og pisk godt sammen. Kom den tomme vaniljestang i koldskålen sammen med en ½ citron i skiver.

 

2. Sæt skålen i køleskabet i 1 times tid – så smager koldskålen af endnu mere.

 

3. Servér koldskålen med kammerjunkere.

 

Tip: Kom evt. 250 g friske jordbær i koldskålen, blend det hele godt sammen, og du har den smukkeste, lyserøde jordbærkoldskål.

 

Tip: Har du diabetes, kan du sagtens udskifte sukkeret med steviasukker. Det er som om, desserter med citron får steviasukker til at smage som almindeligt sukker.

 

Tip: Skal du have en dessert med til sankthansbålet, kan du hælde koldskålen på en termokande.

 

Prøv også min opskrift på rabarbertrifli med hvid chokolade og lakrids TRYK HER

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-06-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!