Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kartoffelpizza med mozzarella og oliventapenade

Runas madblog
Drop kødet, og prøv en pizza bianco – en hvid pizza – uden tomatsovs.

Efter en tur i Italien – og min lokale pizzabager – satte jeg mig for selv at prøve kræfter med pizzabagnings kunst. Og resultatet blev faktisk helt hæderligt.

 

Prøv også min opskrift på æblepizza TRYK HER

 

Nu er jeg desværre ikke den lykkelige ejer af en brændeopvarmet piz-zaovn, men mindre kan vel også gøre det. Så hvis blot jeg skruer op på ovnens maksimum (min kan nå op på 250 grader), er det faktisk muligt at få den helt rigtige boblende og sprøde pizzabund.

Der er flere hemmeligheder ved gode pizzaer. Én af dem er råvarerne, en anden er tid, og en tredje er at begrænse mængden af fyld – for blot at nævne nogle…

En hjemmelavet pizzabund smager selvfølgelig bedre end én fra super-markedets køledisk, og hvis du lader den overnatte i køleskabet, bliver den blot endnu bedre.

Annonce

Er bunden først lavet, tager det ikke mange minutter at komme fyld på og smide hele herligheden i ovnen. Så ca. én gang om ugen står den på pizza hjemme hos os – både fordi det går hurtigt og smager godt, men også fordi det er genial restemad.

Buon appetito!

 

 

 

1 pizza, 2 personer

Arbejdstid: 40 min. 

Bagetid: 10 min. 

 

Dej:

10 g gær

1½ dl vand

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

150 g pizzamel (tipo 00)

100 g speltmel (eller grahamsmel) 

Fyld:

1 spsk. olivenolie

3 spsk. frisk oregano

125 g frisk mozzarella (evt. bøffelmozzarella) 

2 bagekartofler

3 spsk. oliven tapenade

Drys:

flagesalt

frisk oregano

 

 

1. Udrør gæren i koldt vand, og tilsæt salt og olie. Tilsæt begge meltyper lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen til en blød og elastisk dej. Det tager ca. 10 min.

 

2. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

 

3. Rul dejen helt tyndt ud, så den fylder det meste af en bageplade. Lad den hæve tildækket i 1 times tid.

 

Fyld:

4. Pensl pizzabunden med olie, og drys grofthakket oregano over.

 

5. Riv mozzarellaen groft, og fordél det meste på bunden.

 

6. Skrub kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver (gerne på en mandolin). Knug dem tørre i et rent viskestykke.

 

7. Læg kartoffelskiverne lagvist oven på osten, dryp med oliventapenade, og drys resten af osten over.

 

8. Bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i ca. 10 min.

 

9. Drys med flagesalt og friske oreganoblade, og servér straks.

Tip: Udrul dejen i lidt majsmel – det gør bunden ekstra sprød.

 

 

Oliventapenade

Det er nemt at lave sin egen oliventapenade:

Kom 250 g sorte oliven (uden sten) i en blender sammen med 1 spsk. kapers, 1 fed hvidløg, 1 spsk. fintrevet parmesan og lidt olivenolie. Kør til ensartet konsistens og justér med olivenolie.

Oliventapenade kan bruges på bl.a. brød og pizza

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 05-01-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!