Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kartoffelpizza

Runas madblog
Min lokale pizzapusher har gjort mig nærmest afhængig af kartoffelpizza. For det er helt utroligt, at noget så enkelt kan smage så godt!

Men det bliver jo lidt dyrt i længden. Så nu er jeg begyndt at gøre ham kunsten efter, og med denne opskrift får han kamp til stregen. Dog er jeg temmelig misundelig på hans brændeopvarmede pizzaovn, der er glohed og giver pizzaen en skøn røgsmag, som min lille ovn derhjemme desværre ikke kan hamle op med.

 

Jeg lader dejen hæve i køleskabet natten over, da jeg synes, det gør bunden ekstra lækker og sprød. Men du kan også sætte dejen et lunt sted i et par timer, hvis du har travlt.

 

 

1 pizza, 2 personer

10 g gær

1½ dl vand

½ tsk. salt

1 tsk. olivenolie

250 g pizzamel (tipo 00)

Fyld:

2 dl tyk tomatsovs (helst hjemmelavet)

50 g revet mozzarella (evt. bøffelmozzarella) 

3 store kartofler

Annonce

3 kviste rosmarin

Endvidere:

flagesalt

olivenolie

 

1. Udrør gæren i koldt vand og tilsæt salt og olie. Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen til en blød og elastisk dej. Det tager ca. 10 min.

 

2. Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.

 

3. Rul dejen helt tyndt ud, så den fylder det meste af en bageplade. Lad den hæve tildækket i 1 times tid.

 

Fyld:

4. Fordél tomatsovs og derefter mozzarella på pizzabunden.

 

5. Skrub kartoflerne og skær dem papirtyndt ud (gerne på en mandolin). Knug dem tørre i et rent viskestykke.

 

6. Læg kartoffelskiverne lagvist oven på osten og drys med rosmarinblade.

 

7. Bag pizzaen i ovnen ved 250 grader i 8-10 min.

 

8. Drys med flagesalt, dryp med olivenolie og servér straks.

 

Tip: Hvis du vil have en lidt grovere pizzabund, kan du udskifte ca. 100 g pizzamel med 100 g grahamsmel og evt. tilsætte lidt mere vand.

Tip: Udrul dejen i lidt majsmel – det gør bunden ekstra sprød.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 11-11-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!