Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Key lime-tærte

1
Runas madblog
Sødt og syrligt i skøn forening! Denne klassiske tærte er importeret fra Key West i Florida og er en forfriskende fristelse i sommervarmen.

Allerede fra morgenstunden svitsede solen ubarmhjertigt uden for vinduerne. Så en tung chokoladekage var ikke just førstevalg til eftermiddagskaffen. I stedet besluttede jeg mig for at lave noget friskt og sprødt og faldt så over denne limetærte.

Den findes i mange varianter med en bund lavet af enten kiks eller bastogne og med flødeskum eller marengs på toppen. Min udgave er med kiks og masser af vaniljemarengs, som jeg næsten ikke kan få nok af.

Tærten blev serveret i gården under parasollen sammen med vores kære overboere, som rent faktisk har været i Florida og smagt originaludgaven af ”Key lime pie”, som den kaldes over there. Den bestod heldigvis, og der var ikke så meget som en krumme tilbage, så det er bestemt ikke sidste gang, der kommer lime-tærte på bordet. Og mon ikke, den også er et hit resten af året…

Annonce

 

 

1 tærte, ca. 8 personer

Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.

Bagetid: 35 min.

Køletid: 1 time (eller natten over)

 

Bund:

250 g digestivekiks (eller bastognekiks) 

100 g smør

1 spsk. sukker

Fyld:

4 store æggeblommer

1 spsk. limeskal (økologisk) 

1 ds. kondenseret mælk (fås hos velassorterede supermarkeder) 

1 dl limesaft (ca. 6 limefrugter) 

Marengs:

½ vaniljestang

150 g sukker

3 æggehvider

Pynt:

limeskal

 

 

Bund:
1. Blend kiksene kort – de skal findeles, men ikke pulveriseres. Tilsæt smeltet smør, og miks det sammen med en gaffel til ensartet konsistens.

 

2. Hæld blandingen i en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter eller en firkantet på 35 x 11 cm) drysset med sukker, og tryk den jævnt ud på bunden og op ad siderne.

 

3. Bag tærtebunden ved 180 grader i ca. 15 min., til den har fået lidt farve. Afkøl på en rist. Skru ovnen ned til 150 grader, og sæt risten på anden nederste ovnribbe.
 

Fyld:
4. Skil æggeblommerne fra hviderne (gem 3 af dem til marengs), og kom blommerne i en røreskål. Pisk blommer og fintrevet limeskal sammen. Tilsæt kondenseret mælk, og pisk godt. Hæld langsomt limesaft i under piskning.

 

5. Hæld fyldet i den forbagte bund.

 

6. Bag tærten i ca. 20 min. Tærten skal være nogenlunde fast i midten. Afkøl på en rist, og sæt den i køleskabet i 1 times tid eller natten over.
 

Marengs:
7. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.

 

8. Pisk æggehviderne skummende med en håndmixer. Tilsæt løbende sukkeret, til hviderne begynder at stivne. Tilsæt vaniljesukker, og pisk æggehviderne helt stive. Det tager ca. 10 min.

 

9. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på tærten. Du kan også fordele marengsen på tærten med en dejskraber, og lave små toppe med enden af en teske. Drys fintrevet limeskal over. Hvis du ønsker marengsen bagt, kan du sætte den under ovngrillen i et par min. eller brænde den med en lille gasbrænder.
 

Tip: For at få mest muligt saft ud af limefrugterne, er det en god idé at rulle dem lidt på bordet med fast hånd, inden du skærer dem over og presser dem.
Tip: I stedet for marengs kan du pynte tærten med flødeskum.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 11-08-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
11 aug 2014 19:20

Hej

 

Lækker opskrift men jeg forstår ikke det med marengs. De bliver vel først til marengs når de har været i ovnen - indtil da er det vel kun piskede æggehvider?

 

Mv. Lis

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!