Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kiksekage med kondenseret mælk

Runas madblog
Glem alt om palmin og rå æggeblommer! Denne kiksekage er lavet med kondenseret mælk og masser af lækker chokolade.

En kage lavet uden ovn er i sig selv genial. Og når det så oven i købet drejer sig om kiksekage, får jeg flashbacks til min salige mormors dessert-repertoire.

Da jeg ikke er meget for at sætte tænderne i palmin, har jeg i stedet brugt kondenseret mælk. Det cremede stads fås på dåse, og er mælk indkogt med sukker. Jeg smagte det første gang i Thailand på nogle papirtynde pandekager ved en af de utallige gadeboder. Siden da har jeg været afhængig og forsøger at snige det ind i alverdens kager og desserter. De små dåser er efterhånden til at få fingre i, og jeg lover, at der nok skal komme flere opskrifter med det flydende guld her på bloggen. Indtil da håber jeg, du vil prøve denne kiksekage, som her i familien er en af favoritterne hos både store og små.

Annonce

 

Kiksekage

Arbejdstid: 20 min.

Størknetid: Min. 4 timer (og gerne natten over)

 

1 kage, 6 personer

 

300 g mørk chokolade (min. 60%) 

1 dåse kondenseret mælk (4 dl) 

1 vaniljestang

30 g smør

ca. 25 firkantede vaniljekiks

Drys: frysetørrede hindbær og kakaonibs

 

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.

2. Kom grofthakket chokolade, kondenseret mælk, smør, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde. Lad blandingen smelte over svag varme, og rør jævnligt, så det ikke brænder på. Rør blandingen til en ensartet masse, og tag gryden af varmen. Fisk den komme vaniljestang op.

 

3. Beklæd en aflang rugbrødsform (ca. 1 liter) med husholdningsfilm. Kom et tyndt lag af chokoladeblandingen i bunden, læg ét lag kiks. Fortsæt, til chokolade og kiks er brugt. Slut af med chokolade, og drys med frysetørrede hindbær og kakaonibs.

 

4. Dæk kiksekagen til, og sæt den i køleskabet i min. 4 timer og evt. til næste dag.

 

5. Tag kagen ud af køleskabet 15. min. før servering. Så bliver skiverne flottest.

Tip: Kondenseret mælk fås hos etniske grønthandlere og i velassorterede supermarkeder. Kakaonibs fås i helsekostbutikker.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 12-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!