Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kirsebærkugler

Runas madblog
Små, delikate kugler med kirsebærsirup og nul marcipan, nougat og chokolade – er det muligt? Ja, disse fine kugler er i stedet lavet af sprøde og luftige ladyfingers, der ofte bruges til tiramisu.

Juleaften er lige om lidt, men du kan stadig nå at lave lidt lækkert til konfektskålen.

Idéen til disse lækre kirsebærkugler fik jeg på et fransk madlavningskursus, hvor jeg fluks meldte mig på dessertholdet. Her hed de ”mirabeller fra Lorraine” og indeholdt en ordentlig sjat mirabellebrændevin.

 

Prøv også min opskrift på sunde julekugler TRYK HER

 

Resultatet var lækkert, men kuglerne var lidt blege og kedelige at se på. Så i min version har de fået en kirsebærrød kulør med hjælp fra kirsebærvin, rødbedesaft og lidt kirsebærsirup, som jeg har taget fra et glas syltede kirsebær.

Jeg har aldrig brugt ladyfingers til andet end tiramisu, så det var en anelse grænseoverskridende at smide dem i en blender og trykke på knappen. Men hold da op, hvor smager de godt!

Annonce

 

 

Ca. 60 stk.

Arbejdstid: 35 min.

Køletid: natten over

 

24 ladyfingers (savoiardi) 

100 g smør

1 æggeblomme (evt. pasteuriseret) 

1 spsk. sukker

½ dl kirsebærvin

3 spsk. kirsebærsirup (fra syltede kirsebær)

3 spsk. rødbedesaft

evt. flormelis

Drys:

sukker

 

1. Kom ladyfingers i en blender, og kør til pulver. Tilsæt blødt smør, æggeblomme, sukker, kirsebærvin, sirup og rødbedesaft. Bland til ensartet masse og tilsæt evt. flormelis, hvis massen er for tynd. Konsistensen skal være som marcipan.

2. Sæt massen i køleskabet i en ½ times tid.

3. Rul massen til ca. 60 kugler på størrelse med kirsebær.

4. Hæld sukker i en skål, og tril kuglerne heri.

5. Sæt kuglerne i køleskab natten over. Servér kirsebærkuglerne som konfekt eller pak dem fint ind til en lille værtindegave. Opbevar dem i køleskabet.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 22-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!