Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kokostoppe med marcipan

Runas madblog
Kokostoppe er ikke specielt julede, men når de får et skud marcipan og formes til et helt spand af små Rudolfer med røde snuder, chokoladegevir og lidt snefnug, er julestemningen hjemme.

Midt i alle julegodterne er det forfriskende at afveksle med en lille kokostop til kaffen eller den varme gløgg. De er hurtige at lave og får en lækker saftig konsistens pga. marcipanen.


I anledningen af julen har jeg forsynet dem med små, fine chokoladegevirer, brune dådyrøjne og selvfølgelig en rød næse i form af en chokoladepastil. De får helt sikkert smilet frem hos både børn og voksne.

 

Ca. 12 stk.

 

2 store æg

100 g sukker

50 g smør

1 vaniljestang

200 g kokosmel

75 g marcipan

100 g mørk chokolade

Pynt:

24 chokoladegevirer

12 røde chokoladelinser

flormelis


1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

2. Pisk æg, sukker, blødt smør, vaniljekorn, kokosmel og groftrevet marcipan sammen til en ensartet masse. Lad dejen trække tildækket i køleskabet i en times tid.

Annonce

3. Form dejen til 12 toppe på en bageplade med bagepapir.

4. Bag kokostoppene gyldne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Lad dem køle helt af på en bagerist.

5. Smelt imens chokoladen over vandbad og kom knap halvdelen i en madplasticpose. Klip et lille hul i spidsen og sprøjt små 24 gevirer ud på bagepapir. Lad gevirerne stivne i køleskabet.

6. Dyp bunden af kokostoppene i resten af den smeltede chokolade og lad toppene tørre liggende på siden på et stykke bagepapir.

7. Ved servering laves to huller i toppen af hver kokosmakron (f.eks. med en strikkepind). Sæt gevirerne heri. Kom lidt chokolade på som øjne og sæt chokoladelinsen på som næse med lidt smeltet chokolade. Drys lidt flormelis over kagerne som snefnug.
 

Tip: Det er lettere at forme kokostoppene, hvis du kommer lidt koldt vand på hænderne.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 18-11-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!