Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Koldhævede speltboller

Runas madblog
Jeg elsker at spise og bage brød, og hvis tiden – og kræfterne – er til det, ælter jeg dejen i hånden. Det kan faktisk være ganske udmærket motion for overarmene.

Der er skrevet metervis af bøger om brød, og det er da også ganske fornøjeligt at se passionerede brødbagere folde sig ud på skærmen i primetime. Men det sjoveste er nu selv at få hænderne i bolledejen og eksperimentere med de mange spændende meltyper, som efterhånden er kommet på markedet.

 

Én af dem er speltmelet, der egentlig er en ældgammel hvedesort, som er kommet på mode igen. Og da jeg bor i ”speltghettoen” på Østerbro i København, har den da også fundet vej til disse boller. Speltmelet er dog kommet i selskab med både hvedemel og havregryn, så bollerne ikke bliver alt for tunge. Og for at gøre dem ekstra saftige, smider jeg en enkelt revet gulerod i dejen.  

 

 

Ca. 15 boller

Annonce

 

10 g gær, gerne økologisk

½ liter koldt vand

2 tsk. salt

1 gulerod

400 g hvedemel

200 g sigtet speltmel

100 g havregryn

1 spsk. olie til skålen

 

1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og fintrevet gulerod.  Tilsæt hvedemel, speltmel og havregryn og ælt grundigt, til dejen er glat og elastisk.

 

2. Læg dejen i en skål smurt med olie og sæt den i køleskabet natten over.

 

3. Form dejen til ca. 15 boller og lad dem hæve i 2 timer på bageplader med bagepapir.

 

4. Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15 min.

 

Tip: Guleroden kan erstattes af en ½ squash.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 21-10-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!