Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Krydret græskarsuppe

Runas madblog
At mad ikke kun skal glæde maven, men også øjnene, er denne suppe et godt eksempel på.

Suppen har det lille, smukke hokkaido-græskar som hovedingrediens. Dens kød er skrig-orange og liver op på en grå og kold hverdagsaften. Og tilsætter du lidt frisk chili, får du også varmen!

 

For at give suppen lidt bid, drysser jeg nogle ristede græskarkerner over og serverer den med lidt lækkert brød. En klat græsk yoghurt på toppen er heller ikke af vejen.

 

6 personer

1 hokkaidogræskar (ca. 500 g uden skræl og kerner) 

3 kartofler

2 mellemstore gulerødder

1 rød peber

1 løg

2 spsk. olivenolie

3 fed hvidløg

1 frisk rød chili

1 spsk. stærk karry

1 tsk. knust spidskommen

1 tsk. knust koriander

lidt revet muskatnød

1 liter bouillon (kogt på grønsager eller kylling) 

4 cm. frisk ingefær

Annonce

1 dåse kokosmælk (4 dl) 

1 appelsin

salt og peber

Tilbehør:

græskarkerner

græsk yoghurt

brød

evt. frisk rød chili

 

1. Skræl græskarret, fjern kernerne og skær kødet i mindre stykker. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Skær peberfrugt og løg i mindre stykker.

 

2. Varm en stor gryde op med olie og sautér grønsagerne heri.

 

3. Pil hvidløgene, snit chilien og tilsæt det sammen med krydderierne. Lad det stege i et minuts tid under omrøring.

 

4. Kom bouillon og skrællet ingefær skåret i skiver i gryden og lad det simre under låg i ca. 20 min.

 

5. Blend suppen glat og ensartet med en stavblender. Tilsæt kokosmælk og saften af 1 appelsin. Smag til med salt og peber og varm suppen godt igennem.

 

6. Servér med ristede græskarkerner, yoghurt, brød og evt. finthakket frisk chili.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 23-09-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!