Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kunst og kager

Runas madblog
Jeg drømmer ofte om at lave de fineste konditorkager med finurlige faconer, smagssammensætninger og pynt med schwung. Men som regel bliver det i stedet til et ordentligt bjerg af kanelsnegle og chokolademuffins.Og det er der egentlig ikke noget galt i - familie, venner og gæster guffer dem i sig med største fornøjelse.

Men hvor kunne det bare være sejt at invitere på et lille stykke spiselig kunst – fyldt med kærlighed og kreativitet. For at få inspiration til projektet cyklede jeg forleden hen til det lille konditori ’Nikolaus Strangas conditori & cakeaway” i København. Manden i køkkenet hedder Nikolaus Strangas, har græske aner, er uddannet dessertkok og ønsker at skabe en ’kagerevolution’ i Danmark. Intet mindre!

 

Allerede ved glasmontren bliver øjnene forført af de fineste konditorkager  med sprøde mandelbunde, cremet chokolademousse, friske hindbær og passionsfrugt. Hver kage har ganske enkelt sin personlighed.

 

Jeg stikker kagegaflen i en chokoladesag med mango og havtorn plus en ekstra – for ligesom at have lidt at sammenligne med – chokolademousse med solbær på krokantbund. Smagen er intens og fyldig, og mætheden rammer efter blot få mundfulde. Ikke ligesom mine kanelsnegle, som man snildt kan spise 4-5 stykker af…

Annonce

 

At kreere den slags kager rækker mine evner desværre ikke til, men derfor kan man jo sagtens smage på dem. I stedet virker Nikolaus’ franske makroner – de såkaldte ’macarons’ – lidt mere tilgængelige. Jeg snupper et lille udvalg bestående af citron, blåbær, saltkaramel og basilikum. Her er ingen tilsatte farver eller kunstige ingredienser – kun den rene vare. Og det kan smages!

 

Inspirationen er i hus, og det samme er gejsten til at gå til ’makronerne’.


Hvordan får I ideer og inspiration til nye projekter i køkkenet?


Pssst - har du fået lyst til selv at lave de franske macarons? Så kan du finde en opskrift på dem her

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 13-10-2012

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!