Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lakridskonfekt-kage

Runas madblog
Lakrids er hot og findes efterhånden ikke kun på slikhylderne. Nu fås det også som både pulver og sirup i langt de fleste supermarkeder.

Og den lækre, sorte sag har jeg set anvendt i så forskellige madvarer som flødeboller, konfekt, smoothies, småkager, is og sågar flæskesteg!

 

For at være med på moden kastede jeg mig forleden ud i en lakridskonfekt-kage med masser af smør, hvid chokolade, sukker, mandelmel og lakridspulver.

 

Kagen ser umiddelbart temmelig uskyldig ud, men så snart en bid rammer smagsløgene, må man spærre øjnene op og smage efter en ekstra gang. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har bagt den afhængighedsskabende lakridskonfekt-kage, og jeg har på fornemmelsen, at min forelskelse i lakrids udvikler sig til livslang kærlighed.

Opskriften er lavet Camilla Biesbjerg, og jeg kan varmt anbefale at prøve den!

Annonce

 

Lakridskonfekt-kage

Ca. 10 personer

150 g smør + lidt til formen

150 g hvid chokolade

150 g rørsukker

3 æg

2 spsk. lakridspulver

100 g mandelmel

Drys: 1 spsk. flormelis og 1 spsk. lakridspulver

Tilbehør: evt. blåbær, hindbær og flødeskum

 

1. Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 24 cm) og smør formen godt.

2. Smelt smør og chokolade langsomt i en gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.

3. Pisk sukker, æg og lakridspulver luftigt og tilsæt den afkølede chokoladeblanding. Pisk ganske kort.

4. Vend mandelmel i dejen og fordél den i springformen.

5. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Den virker ubagt, og det er meningen.

6. Ved servering drysses kagen med en blanding af flormelis og lakridspulver. Servér evt. med blåbær, hindbær og flødeskum.

Tip: Lakridskonfektkagen bliver ekstra lækker, fast og konfektagtig efter 1 døgn i køleskabet.

 

 

 

 

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 28-02-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!