Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Løgtærte med gedeost og rosmarin

Runas madblog
Rødløg, gedeost og rosmarin er et super lækkert match. Bland dem i en salat, eller prøv dem i denne delikate tærte med en knasende sprød bund og pinjekerner på toppen.

Indrømmet – der går lidt for ofte kage i denne blog, så forat leve op til titlen ”madblog” kommer her en vaskeægte frokost- eller middagsret.

 

Prøv også min opskrift på kartoffelpizza med mozzarella  TRYK HER

 

Jeg er stor fan af bagedysten fra fjernsynet og faldt pladask for den selvudnævnte ”queen of tarts” (alias Helle Rimmer), som frembragte en tærte med løg og gedeost. Hun bruger bl.a. de smukke, sorte nigellafrø i tærtebunden, så den ikke blot bliver en intetsigende omgang mørdej, der skal holde på fyldet. De både pynter og smager skønt, så de er også med i min version.

Jeg lavede de karamelliserede rødløg dagen før servering, da de helst skal simre i 1 times tid for at blive bløde og søde. Og når løgkompotten først er klar, tager det ikke lang tid at lave resten.

Annonce

Tærten tager sig rigtig godt ud på spisebordet til en festlig sammenkomst. Servér den med en blandet grøn salat, der er et let og friskt modspil til den mættende madtærte.

 

1 tærte, 4 personer

Arbejdstid: 50 min.

Stege-/bagetid: ca. 1 time og 25 min.

 

Karamelliserede løg:

500 g rødløg

1 dl æbleeddike (eller rødvinseddike) 

100 g rørsukker

½ citron (økologisk) 

½ dl balsamicoeddike

salt og peber

Tærtedej:

75 g smør

100 g hvedemel

75 g speltmel (eller grahamsmel/majsmel) 

½ tsk. salt

2 spsk. sesamfrø (evt. sorte) 

1 spsk. nigellafrø (eller birkes) 

1 æg

1 spsk. vand (koldt)

1 spsk. smør (til formen)

Fyld:

100 g frisk bøffelmozzarella

1 stor bagekartoffel

2 spsk. friske rosmarinblade

1 rulle gedeost (175 g) 

50 g pinjekerner

Pynt: friske rosmarinblade

 

Karamelliserede løg

1. Snit løgene i tynde strimler.

 

2. Varm æbleeddiken op på en stor sauterpande. Tilsæt løg, sukker, citronsaft, fintrevet citronskal, balsamicoeddike, salt og peber. Lad blandingen simre, til væsken er fordampet – det tager ca. 1 time. Sæt blandingen i køleskabet.

 

Tærtedej:

3. Smuldr smør, hvedemel, speltmel og salt sammen, til det ligner revet ost. Saml dejen med æg og vand. Undgå at ælte for meget. Læg dejen i køleskabet i ½ time.

 

4. Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform (11x35 cm eller 30 cm i diameter).

 

5. Prik bunden med en gaffel, og forbag tærten ved 200 grader i 10-12 min.

 

Fyld:

6. Riv mozzarellaen, og skær kartoflen i papirtynde skiver (brug gerne et mandolinjern) – dup kartoffelskiverne tørre med køkkenrulle.

 

7. Fordél mozzarellaen på tærtebunden. Fordél kartoffelskiverne ovenpå, og drys med grofthakkede rosmarinblade. Fordél den kolde løgkompot herpå, og læg skiver af gedeost ovenpå. Drys med pinjekerner.

 

8. Bag tærten færdig i ca. 15 min. ved 200 grader. Drys med frisk rosmarin ved servering.

Tip: Servér tærten med en blandet grøn salat.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 31-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!