Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Luksus-romkugler af kagerester

Runas madblog
Tryl dine kagerester om til de lækreste romkugler med hjemmelavet romessens. Tril dem i kokosmel blandet med frysetørrede hindbær, og du har en romkugle, der slår bagerens med flere længder.
Annonce

I min fryser har jeg altid en stor bøtte stående med kagerester. Når den er ved at være fyldt, er det tid til at lave romkugler. Denne gang var der en del brownie, banankage og lidt kransekage fra nytår i bøtten, og det udgjorde en storartet base for en portion lækre romkugler.

 

Prøv også min opskrift på brownie med masser af chokolade - TRYK HER!

 

Jeg ved godt, at de fleste bruger en færdigkøbt romessens, men der er altså ingen ben i at lave den selv – især hvis du har en sjat rom stående i barskabet. Og ligesom mandelessen i risalamanden − efter min mening − burde afskaffes, ligeså har jeg det med romessensen…

 

At undgå madspild er hot, og det samme gælder vel kagespild! Så det er bare om at komme i gang med at få det bedste ud af kageresterne – og én af de bedste muligheder er disse saftige romkugler med masser af chokolade!

 

 

Ca. 40 stk. (afhængig af størrelse)

Arbejdstid: 45 min.

 

ca. 800 g kagerester (hovedsagelig chokoladekage, men derudover også sandkage, mazarinkage og banankage)

Romessens:

1 dl rom

1 vaniljestang

2 spsk. vand

3 spsk. rørsukker

Desuden

4 spsk. hindbærmarmelade

100 g mørk chokolade

evt. 1 spsk. rom

Pynt:

200 g kokosmel

½ dl frysetørrede hindbær

 

Romessens:

1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og den tomme stang i en lille gryde sammen med rom, vand og sukker. Lad det koge i 5 min. Tag vaniljestangen op, og lad essensen køle lidt af.

 

Romkugler:

2. Bræk kageresterne i mindre stykker, og kom dem i en stor skål. Bland kagen med marmelade, smeltet chokolade, romessens og evt. rom – gerne på en røremaskine.

 

3. Tril massen til ca. 40 romkugler, og vend dem i kokosmel blandet med frysetørrede hindbær. Opbevar romkuglerne i køleskabet i en lufttæt beholder.

 

Tip: Hvis du ikke kan få chokolade nok, kan du dyppe køleskabskolde romkugler i smeltet chokolade, inden du vender dem i kokos og frysetørrede hindbær.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 08-02-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Dagens lækkeri

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her