Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Madeleines med chokolade

Runas madblog
De smukke muslingeformede kager er dyppet i chokolade og drysset med frysetørrede hindbær. Servér dem friskbagte til en god kop kaffe, te eller et glas saftevand.

Madeleines er importeret fra Frankrig og laves i den originale version med citron og vanilje. Her har jeg i stedet bagt dem med et ordentligt skud chokolade og desuden dyppet dem i smeltet chokolade for ligesom at understrege min begejstring for den mørkebrune masse. Hvis du synes, det er lige rigeligt med chokolade, dropper du blot dyppet. Drys da med flormelis i stedet.

 

Prøv også min opskrift på madeleines med marcipan og citron TRYK HER

 

Jeg har brugt en madeleineform af metal, og den kræver lidt smørrelse mellem hver bagning. Du kan også bruge en form af silikone, der ikke kræver så meget fedtstof for at slippe taget i kagerne.

 

 

Ca. 30 stk.

Arbejdstid: 25 min. 

Annonce

Bagetid: 10-12 min. (pr. plade) 

 

125 g smør

100 g mørk chokolade

125 g mel

1 tsk. bagepulver

2 spsk. kakao

4 æg

100 g rørsukker

2 spsk. muscovadosirup (eller alm. sirup)

1 vaniljestang

4 spsk. græsk yoghurt

50 g marcipan

Til formen:

smeltet smør

lidt mel

Overtræk:

100 g mørk chokolade

 

1. Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde. Lad det køle lid af.

 

2. Bland mel, bagepulver og kakao sammen, og sigt det i en skål.

 

3. Kom æg, sukker, sirup og kornene fra vaniljestangen ned i en anden skål. Pisk det hvidt og skummende med en håndmikser. Tilsæt yoghurt og smuldret marcipan, og fold melet i ad flere omgange med en dejskraber. Vend til sidst det smeltede chokoladesmør forsigtigt i.

 

4. Pensl madeleineformen med smeltet smør, og drys med lidt mel (skal gøres efter hver portion). Fyld formene med dej, og sæt dem i ovnen ved 230 grader i 5 min. Skru ned til 200 grader, og bag i yderligere 5-7 min., til kagerne er gyldne.

 

5. Lad kagerne afkøle et par min. i formene, vend dem ud, og lad dem afkøle på en rist.

 

6. Smelt chokoladen over vandbad, og dyp de afkølede kager halvt heri. Drys med frysetørrede hindbær, og lad chokoladen størkne inden servering.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 03-08-2015