Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Madeleines med marcipan og citron

Runas madblog
De små muslingeformede kager pynter på kaffe- og nytårsbordet og er blevet én af mine personlige favoritter. Det smukke ydre og den fine smag af marcipan og citron er en skøn kombination, som jeg aldrig bliver træt af.

Første gang jeg smagte en madeleinekage, gjorde den ikke det store indtryk på mine smagsløg. Men den yndige muslingeform var svær at slippe, så jeg besluttede mig for at eksperimentere lidt med forskellige smagsnuancer. Det resulterede i disse små hapsere, som dog ikke er en smagseksplosion i munden, men derimod en lille, sprød og samtidig saftig sag, der er behagelig at gumle på.

 

Prøv også min opskrift på kransekage med lakrids TRYK HER

 

Det kræver en madeleineform at lave dem, men sådan én er efterhånden til at grave frem hos de fleste isenkræmmere. Og har du først anskaffet dig den, kan du f.eks. også bage små chokoladekager i den. Jeg er ved at lave en opskrift på deciderede chokolade-madeleines, så dem kan du også godt glæde dig til.

Annonce

 

Ca. 30 stk.

Arbejdstid: 25 min. 

Bagetid: 10-12 min. (pr. plade) 

 

125 g smør

125 g mel

1 tsk. bagepulver

4 æg

100 g sukker

1 vaniljestang

4 spsk. græsk yoghurt

1 citron (økologisk) 

35 g marcipan

Til formen:

smeltet smør

lidt mel

Pynt:

flormelis

 

1. Smelt smørret.

 

2. Bland mel og bagepulver sammen, og sigt det i en skål.

 

3. Kom æg, sukker og kornene fra vaniljestangen med i en anden skål. Pisk det hvidt og skummende med en håndmikser. Tilsæt yoghurt, fintrevet citronskal og smuldret marcipan, og fold forsigtigt melet i ad flere omgange med en dejskraber. Vend til sidst det smeltede smør forsigtigt i.

 

4. Sæt skålen i køleskabet i ca. 20 min., til dejen bliver lidt mere fast.

 

5. Pensl madeleineformen med lidt smeltet smør, og drys med lidt mel (skal gøres efter hver portion). Fyld formene ⅔ med dej, og sæt dem i ovnen ved 230 grader i 5 min. Skru ned til 200 grader, og bag i yderligere 5-7 min., til kagerne er gyldne.

 

6. Lad kagerne afkøle et par min. i formene, vend dem ud, og lad dem afkøle på en rist. Drys med lidt sigtet flormelis ved servering.

 

Prøv også opskriften på mine abrikossnitter TRYK HER

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-12-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!