Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mandelroulade med lemoncurd og hvid chokoladecreme

Runas madblog
Hurtig og lækker roulade til mange munde med bid, sødme og syrlighed. Lav evt. cremen dagen i forvejen, så tager det ikke lang tid at trylle rouladen frem.

Jeg har gået og funderet over denne roulade i flere uger, inden jeg bagte den første gang. Og resultatet blev heldigvis lige så godt, som jeg havde forestillet mig.

Jeg elsker mandler, lemoncurd og hvid chokolade, og havde en forestilling om, at de tre ingredienser måtte kunne forenes i én kage. At det så blev en roulade var lidt af et tilfælde, for en lagkage kunne det også snildt være endt ud med.

Min svigermor har netop opfordret mig til at deltage i en lille kagekonkurrence med rouladen, hvor hun også selv bidrager. Så der er hård konkurrence fra hendes super lækre muffins!

Hvem der vinder, ved vi ikke endnu. Men min søn sagde efter første bid: ”Den er lækker! og så betyder konkurrencen pludselig ikke så meget.

Annonce

 

 

1 roulade, 8-10 personer

Arbejdstid: 40 min. 

Bagetid: 8 min. 

 

Mandelbund:

100 g mandler

50 g kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

4 æg

85 g sukker

Fyld:

1 dl lemoncurd (citronsmør) 

Chokoladecreme:

½ liter fløde

80 g hvid chokolade

2 blade husblas

1 spsk. citronsaft

Pynt:

chokoladecreme og citronmelisse

 

Mandelbund:
1.
Hak mandlerne til fint mandelmel i en blender, og bland dem med kartoffelmel og bagepulver.

 

2. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne hvide og luftige sammen med sukker i en skål.

 

3. Pisk hviderne stive i en anden, ren skål. Rør mandelblandingen i æggesnapsen, og vend til sidst de stiftpiskede hvider forsigtigt i dejen med en dejskraber.

4. Fordél dejen i et jævnt lag på en bageplade (ca. 30 x 40 cm) med bagepapir. Bag bunden let gylden ved 200 grader i ca. 8 min.

 

5. Lad bunden køle af i 10 min., drys den med lidt sukker, læg et nyt stykke bagepapir over bunden, og vend den om. Fjern det stykke bagepapir, der sidder fast under bunden. Lad rouladebunden køle helt af, inden cremen kommes på.

 

Chokoladecreme:

6. Varm fløden op, og tag den af blusset, lige inden den koger.

 

7. Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad den smelte i den varme fløde.

 

8. Køl chokoladefløden helt ned (gerne et par timer på køl eller til næste dag), og pisk til skum – hellere for lidt end for meget.

 

9. Læg husblasbladene i blød i rigeligt koldt vand – ét blad ad gangen, så de ikke klistrer sammen. Lad det stå i 5 min.

 

10. Knug vandet af husblassen, og smelt den i en skål over vandbad med citronsaft. Lad blandingen køle lidt af.

11. Rør husblascitronsaften i chokoladeskummet i en tynd stråle, mens du rører i skummet.

12. Smør mandelbunden med lemoncurd, og fordél chokoladecremen (gem lidt til pynt) herpå. Undgå at komme helt ud til kanten. Rul sammen til en roulade på den lange led, og pynt med chokoladecreme og citronmelisse. Sæt rouladen på køl i et par timer inden servering.

Tip: Undgå, at bunden sprækker ved at lægge et fugtigt viskestykke over den, når den er afkølet, og inden du ruller den sammen med cremen.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 04-08-2014