Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mandelsmåkager med sirup

Runas madblog
Lynhurtige småkager, der smager fantastisk. Dejen kan snildt holde sig et par måneder i fryseren, og så kan du trylle hjemmebagte småkager frem på få minutter.

Hvor jeg kommer fra i Vestjylland, spiser man ikke kun småkager til jul. Dér sluttede et ordentligt kaffebord altid af med hjemmebagte småkager, som de ældre yndede at dyppe i kaffen.

Særligt en af småkagerne bliver jeg aldrig træt af, så den får du opskriften på her. Foruden den skønne smag af karamel og mandler er det geniale ved småkagerne, at de tager få øjeblikke at lave, og så kan du smide dejen i fryseren og hive den op, når du lyster.

 

Arbejdstid: 15 min.

Bagetid: ca. 7 min. (pr. plade)

Dejen er fryseegnet

 

300 g mel

¼ tsk. salt

½ tsk. natron

175 g rørsukker

60 g hele mandler

175 g smør

50 g lys sirup

1 æggehvide

 

1. Bland mel, salt, natron, sukker og mandler godt sammen. Tilsæt blødt smør, sirup og æggehvide, og bland godt.

Annonce

 

2. Rul dejen ud i 3 pølser på ca. 5 cm i diameter.

 

3. Læg dejen i fryseren i min. 3 timer og helt op til 2 måneder (opskriften fortsætter under billedet).

4. Skær dejen ud i småkager på 3 mm’s tykkelse med en skarp kniv, og læg dem på bageplader med bagepapir.

5. Bag småkagerne ved 180 grader i ca. 7 min. Afkøl på en bagerist. Opbevar småkagerne i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg.

 

 

Foto: Runa Pihlmann
Illustreret af: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-09-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!