Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mini-donuts uden friture

Runas madblog
Jeg har en svaghed for de søde kageringe med sukkerpynt. Men det gør nu ikke noget, hvis man kan undgå den fedtede fornemmelse på fingrene og i munden.

Her er en opskrift på mini-donuts, der er bagt i ovnen, så man slipper for friture og får lidt bedre samvittighed.

 

Når jeg bager dem, får jeg udlevet min indre pynte-prinsesse. Her blev det til mørk chokolade med frysetørrede hindbær og hakkede pistaciekerner. Men du lader selvfølgelig bare din egen fantasi og pynte-genet råde.

 

Ca. 30 stk.

2 æg

200 g sukker

1 vaniljestang

60 g smør

2,5 dl mælk

750 g hvedemel

25 g bagepulver

1 tsk. salt

Pynt:

mørk chokolade

frysetørrede hindbær

usaltede pistaciekerner

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt af sukkeret.

 

2. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps.

 

3. Smelt smørret og tilsæt det æggesnapsen sammen med mælken.

Annonce

 

4. Sigt mel, bagepulver og salt og kom det i æggeblandingen. Alt det til en smidig dej.

 

5. Lad dejen afkøle i 1 times tid i køleskabet.

 

6. Rul dejen ud på et meldrysset bord i ca. 1 cm’s tykkelse. Stik ca. 30 donuts ud med to glas: ét på ca. 6 cm i diameter og ét lille snapseglas til hullet i midten.

 

7. Sæt dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 10 min.

 

8. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. og lad dem køle af på en bagerist.

 

9. Pynt donutsene med smeltet, mørk chokolade og drys med frysetørrede hindbær og pistaciekerner.

 

Tip: Du kan også pynte kagerne med f.eks. glasur, hakkede nødder, ristet kokosmel, bladguld, bærstøv og sukkerkrymmel

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 12-08-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!