Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mississippi mud pie uden ovn

Runas madblog
Find skumfiduserne frem, og prop dem i denne forbistrede lækre kage. Den kan trylles frem helt uden ovn, og mætter snildt 12 lækkersultne munde.

Der er røget mange skumfiduser indenbords denne sommer, da de nærmest er et must over bålet eller grillen som afslutning på en omgang grillmad. Men de skønne fiduser er også geniale i kager som f.eks. denne missisippi mud pie med kiksebund, der hører til en af mine absolutte favoritter.

 

Prøv også min opskrift på brownie med masser af chokolade TRYK HER

 

Den indeholder intet mindre end 350 g god chokolade og lige så mange skumfiduser, så smagen er intens, og de færreste kan spise mere end ét stykke. Servér den evt. med en kugle vaniljeis eller lidt cremefraiche for at friske op.

 

Missisippi mud pie er en genial gæstedessert, da den kan laves dagen før servering og blot tages ud af køleskabet lige inden, den sættes på bordet.

Annonce

 

12 personer

Arbejdstid: 35 min. 

Køletid: natten over 

 

Bund:

200 g digestivekiks

75 g smør

Fyld:

350 g skumfiduser (marshmellows) 

1 dl letmælk

½ tsk. kanel

1 spsk. vaniljesukker

1 nip fint salt

350 g mørk chokolade (min. 60%) 

3 dl piskefløde

2 spsk. rom

Pynt:

2 spsk. kakaopulver

2 spsk. mandler

 

Bund:

1. Kom kiksene i en blender, og kør til fint pulver. Hæld det i en skål, og bland med smeltet smør.

 

2. Pres blandingen ud i et jævnt lag i en smurt springform (ca. 24 cm i diameter).

 

Fyld:

3. Kom skumfiduser, mælk, kanel, vaniljesukker og salt i en gryde, og smelt blandingen under omrøring. Tag gryden af varmen, og afkøl let.

 

4. Smelt chokoladen over vandbad, og afkøl let.

 

5. Pisk fløden til skum, og tilsæt rom.

 

6. Vend den smeltede chokolade med flødeskum og derefter med skumfidus-blandingen til ensartet konsistens.

 

7. Hæld det hele i springformen, dæk med husholdningsfilm, og sæt kagen i køleskabet natten over.

 

8. Pynt kagen med drysset kakao og hakkede mandler (evt. tørristede).

 

Tip: Er du glad for kaffe, kan du tilsætte 2 spsk. brygget, afkølet ka

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 27-07-2015