Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mørkt chokoladebrud med frisk kokos

Runas madblog
Superlækkert chokoladebrud med blot tre ingredienser. Lettere bliver det ikke, når du vil sætte hjemmelavede godbidder på bordet i juletiden.

Efter en tur til Thailand har jeg fået smagsløgene op for frisk kokos. For hold da op, hvor er der – selvfølgelig – meget mere smag og saftighed i det friske kokoskød frem for det tørre kokosmel, som jeg ellers altid har brugt.

 

Prøv også min opskrift på chokoladekage med chokoladesovs og kokos

 

Så nu ryger de behårede nødder i indkøbskurven. Og har man brug for at få et par aggressioner ud, er det skønt at kyle en kokosnød i fliserne, se den flække, og derefter pille det friske, hvide kød ud. Det smager i øvrigt fremragende som en lille, sund snack i sig selv. Er du et mere fredsommeligt menneske, kan du knække kokosnødden ved at lægge den i et viskestykke og give den et par slag med en hammer.

Annonce

Her har jeg brugt den friske kokos til et mørkt chokoladebrud. Lidt frysetørrede hindbær tilfører syrlighed og forkæler øjet.

 

Arbejdstid: 25 min. 

Størknetid: ½ time

200 g mørk chokolade (min. 60%)

5 spsk. frisk kokos

4 spsk. frysetørrede hindbær

 

1. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom dem i en skål, og smelt dem forsigtigt over vandbad.

2. Tag skålen af varmen og rør rundt, så chokoladen afkøler lidt.

3. Flæk kokosnødden, bræk lidt af det friske kokoskød af og riv det på den grove eller fine side af rivejernet.

4. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og glat det ud med en paletkniv til ca. 3 mm’s tykkelse.

5. Drys kokos og frysetørrede hindbær over. Lad chokoladen størkne i køleskabet i en ½ times tid.
6. Opbevar chokoladen på køl i en lufttæt beholder, og bryd den i mindre stykker ved servering.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 17-11-2014

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!