Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mormors krydderkage

Runas madblog
Mange kager er for mit vedkommende fyldt med minder. Min salige mormors krydderkage er én af dem. Hun kunne altid lige finde ingredienserne i skabet og bage den, når jeg kom på besøg − dén slags husker man!

Min mormor var meget begejstret for kaffe, så hun havde altid en fyldt termokande stående på køkkenbordet, som hun tappede fra i løbet af dagen. Og når hun bagte krydderkagen, røg der en ordentlig kop i dejen.

 

Underligt nok smager kagen slet ikke af kaffe – den gør blot kagen ekstra blød og saftig.

 

Nogle vil måske mene, at den er lidt til den julede side, men jeg spiser den altså året rundt og sender samtidig min mormor en kærlig tanke.

 

6 personer

 

260 g sukker

50 g smør

3 dl stærk kaffe

200 g mel

1 tsk. kanel

½ tsk. nelliker

½ tsk. salt

2 tsk. vanilje

1 tsk. natron

Drys: flormelis

 

1. Pisk sukker og smør godt sammen til cremet konsistens.

 

2. Bland mel, kanel, nelliker, salt, vanilje og natron og sigt det i sukker/smørblandingen.

Annonce

 

3. Tilsæt kaffe og bland til ensartet konsistens.

 

4. Hæld dejen i en fin og smurt randform (evt. drysset med lidt mel) på ca. 1 liter og bag kagen ved 200 grader i ca. 45. min.

 

5. Lad kagen køle af i formen i mindst 10 minutter. Vend den ud på en rist. Drys med flormelis ved servering.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 16-09-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!