Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Nutella med macadamianødder

2
Runas madblog
Det er ingen sag at lave sin egen nutella, og med macadamianødder bliver det en sand luksusspise.

Kender du den store, runde macadamianød? Hvis ikke, er den bestemt et bekendtskab værd! Nødderne er svært vanedannende, og køber du dem i en saltet udgave, får de lynhurtigt ben at gå på som en lækker snack. Er posen først åben, stopper jeg ikke, før den er tom…

 

Brug nutellaen på min lækre pandekager med citron og kardemomme TRYK HER

 

Til min hjemmelavede nutella har jeg brugt usaltede macadamianødder. Jeg har en fristende nøddepusher rundt om hjørnet, men efterhånden er nødderne også at finde på hylderne i de fleste velassorterede supermarkeder.

 

Nutellaen kan selvfølgelig bruges helt plain på boller og franskbrød, men prøv også at bruge den lækre chokoladecreme på f.eks. pandekager og vafler, eller prop en god skefuld i dine muffins som en lille, delikat hemmelighed.

Annonce

 

1 stort glas

Arbejdstid: 15 min. 

Bagetid: 10 min. 

 

100 g macadamianødder (usaltede) 

2 dl piskefløde

200 g mørk chokolade

25 g smør

½ stang vanilje

1 knsp. salt

 

 

1. Rist nødderne gyldne på en tør pande.

 

2. Kom nødderne i en blender, og hak dem (fint eller groft efter smag).

 

3. Varm fløden op til kogepunktet.

 

4. Hak chokoladen, og kom den i en skål sammen med smør, kornene fra vaniljestangen og salt. Hæld den varme fløde over, og rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Vend nødderne i til sidst, og hæld nutellaen i et glas med tætsluttende låg. Sæt det på køl, og lad det stivne. Nutellaen kan holde sig i 1 uges tid – hvis den får lov.

 

Tip: Foretrækker du nutellaen lidt mere mild i smagen, kan du erstatte 50 g af den mørke chokolade med lys chokolade.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 09-05-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
30 sep 2016 16:05

Det ser super lækkert ud - især med Macadamianødder! :)

 

Sami,

Tjek min hjemmeside ud :-)

 

18 okt 2016 18:19

Som evigheds Nutella elsker er det der altså bare guf! Jeg tror der skal eksperimenteres med denne opskrifte sammen med ungerne i weekenden :) Det kan kun blive en god uge, hvilket mit dagshoroskop faktisk også sagde, om man så vil tro på det eller ej, hehe :-)

Tak for opskriften Runa. 

/John

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!