Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

På hat med Napoleon

Runas madblog
Napoleonshatten er en af mine favoritter blandt tørkager. Laver du den i en mini-udgave, er der plads til mere end én i maven.

Jeg elsker at lege konditor i køkkenet, og at lave napoleonshatte er en skøn udfordring. Det handler om at få mørdejen rullet jævnt ud, så den ikke bliver bagt sort i den side, mens den anden er helt bleg.

Kransekagemassen skal have den rette konsistens, så den ikke er stenhård, men heller ikke så blød, at den flyder ud under bagningen.

 

Øvelse gør mester, og selv om de ikke alle kagerne bliver lige kønne, smager de stadig fantastisk! Så fat kagerullen og udstikkeren og find din indre konditor frem.

 

Ca. 35 mini-napoleonshatte

Dej:

250 g mel

50 g flormelis

1 vaniljestang

120 g smør

2 æggeblommer

Fyld:

300 g marcipan

50 g sukker

1 æggehvide

Pynt:

100 g mørk chokolade

50 g usaltede pistaciekerner

 

Annonce

Dej:

1. Flæk vaniljestangen og bland kornene med lidt af flormelissen.

2. Bland mel med flormelis og vaniljekorn. Hak blødt smørret i små tern ned i blandingen. Saml dejen med æggeblommer.

3. Sæt dejen på køl i 1 times tid.

Fyld:

4.  Bland marcipan med sukker og æggehvide til en blød masse.

5. Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse. Udstik dejen i ca. 35 cirkler på ca. 5 cm i diameter (brug en udstikker eller et glas).

6. Tril kransekagemassen til lige så mange kugler, som der er dejstykker og læg en kugle på hvert stykke. Tryk dejen op omkring marcipankuglerne med tre fingre, så kagen ligner en trekantet hat.

7. Drys med lidt hakkede pistaciekerner (tryk dem evt. lidt ned i marcipanen, så de ikke falder af).

8. Sæt napoleonshattene på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 7 min. ved 225 grader, til de er lysebrune på ”hatteskyggen”.

9. Lad kagerne køle helt af og dyp bundene i smeltet chokolade. Lad dem tørre på siden på et stykke bagepapir.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 15-07-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!