Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Paella med rejer og edamamebønner

Runas madblog
Tag en tur til Spanien hjemme i dit eget køkken! Den spanske risret sender tankerne af sted til varme himmelstrøg. Skyl ned med sangria, og feriestemningen er i hus.

Har du været på ferie i Spanien, har du garanteret prøvet at sætte en pande med sydende varm paella til livs. På en tur til Barcelona havde jeg fornøjelsen af at smage adskille variationer af retten, da de fleste restauranter med respekt for sig selv, havde paella på menukortet. Ja, selv den mindste taverna med respekt for sig selv serverer den spanske specialitet.

Og kvaliteten varierer – fra den usleste turistfælde med dårligt kød og slatne grøntsager til den rene gudespise med friske skaldyr, hvidvin og ægte safran. Så man må se sig for og evt. notere de gode adresser til næste visit – eller lave paellaen selv!

I denne paella har jeg blandet mine favoritingredienser og f.eks. tilsat en del grøntsager i form af edamamebønner og rød peberfrugt. Det gør den knapt så tung. Og sammen med kylling og kæmperejer er det svært ikke at komme i sommerstemning. Servér evt. en kølig hvidvin til, eller prøv min hurtige opskrift på sangria KLIK HER

Annonce

 

4 personer

Arbejdstid: 25 min. 

Koge-/stegetid: ca. 30 min. 

 

300 g kyllingefilet

200 g kæmperejer (evt. fra frost) 

5 spsk. olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

½ spsk. stærk paprika

0,5 g safran

2 røde peberfrugter

4 dl risottoris

1 dåse hakkede tomater (4 dl, økologiske) 

6 dl vand

1 dl hvidvin

3 spsk. kyllingefond (grøntsagsfond)

200 g edamamebønner

salt og peber

Tilbehør: citronbåde

 

1. Tø rejerne op (hvis de er frosne), og lad dem dryppe godt af.

 

2. Skær kyllingefileterne i 4 stykker hver, og brun dem i olie på en stor pande med høje sider i ca. 3 min. Krydr med salt og peber.

 

3. Tilsæt finthakket løg og hvidløg, paprika, safran, peberfrugt skåret i små tern og ris. Steg i et par min., og tilsæt tomater, vand, hvidvin og fond. Kog retten op under låg, og lad den simre i ca. 20 min., til risene er møre.

 

4. Tilsæt de afdryppede rejer og edamamebønner, og varm retten godt igennem uden at røre for meget.

 

5. Servér paellaen med citronbåde.

Tip: I stedet for risottoris, kan du bruge grødris.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 30-06-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!