Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pandekager med citron og kardemomme

Runas madblog
Bag en stak bløde og søde pandekager med en frisk smag af citron. Det vækker altid begejstring hos både store og små.

Min søn er stadig stor fan af Rasmus Klump og ikke mindst hans pandekager. Heldigvis har vi et årskort til Tivoli, så han får jævnligt lov til at lege i Rasmus Klump-land, og nogle gange slutter vi turen af med én af de store, bløde pandekager med marmelade.

 

Prøv også min opskrift på Bountybarer med appelsin TRYK HER

 

Det er hurtigt selv at piske en pandekagedej sammen, så jeg har ofte en skål dej stående i køleskabet. Så er der lidt til lækkersulten, morgenmaden eller en af de små legekammerater, der ofte kommer forbi.

 

Ca. 12 stk.

Arbejdstid: 20 min.

Bagetid: 2 min. på hver side (pr. stk.)

 

200 g mel

5 dl sødmælk

3 æg

¼ tsk. salt

1 spsk. olie

½ tsk. kardemomme

½ stang vanilje

1 tsk. rørsukker

Annonce

½ citron (øko) 

ca. 50 g smør (til stegning) 

Tilbehør:

marmelade og evt. sukker

 

1. Rør mel med halvdelen af mælken til ensartet konsistens. Tilsæt resten af mælken sammen med æg, salt, olie og kardemomme.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukkeret. Kom vaniljesukkeret i dejen.

 

3. Riv citronskallen fint, og kom den i dejen sammen med citronsaft. Pisk dejen godt sammen.

4. Sæt dejen på køl i en ½ times tid.

 

5. Varm 1 pande eller 2 op med en lille klat smør, og steg pandekagerne (ca. ½ dl pr. stk.) heri i et par min. på hver side.

 

6. Servér pandekagerne med marmelade og evt. sukker.

 

Tip: Er der klumper i dejen, kan du give den en tur i blenderen.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-03-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Runas madblog

Runa Pihlmann, journalist og madredaktør på Hjemmet, gift med Tom og mor til en lille søn. Vild med at bage og kokkerere i køkkenet.

Dagens lækkeri

Hjemmets Markedsplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her