Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pasta med asparges og lime

Runas madblog
Det er stadig muligt at få fingrene i danske, grønne asparges. Her er de brugt i en sommerlig pastaret, der ligger godt i maven og blot tager få minutter at tilberede.

Når solen skinner, er det træls at stå for længe i køkkenet over aftensmaden. Derfor at det skønt at have nogle hurtige retter i baghånden, der kan laves i en ruf – uden at det behøver gå ud over smagen. Sådan har jeg det med denne pastaret. Den består af få ingredienser, men smager super godt med de sprøde asparges, den syrlige lime og lidt fed fløde, der får det hele til at glide ned.

 

Prøv også mine tarteletter med kylling og asparges KLIK HER

 

2 personer

Arbejdstid: 15 min. 

Koge-/stegetid: ca. 10 min. 

 

1 bundt grønne asparges (400 g) 

1 limefrugt (økologisk) 

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

1 dl piskefløde

salt og peber

150 g tørret pasta

 

1. Skær hovederne af aspargeserne, læg dem til side, og skær resten i 3 cm lange stykker.

Annonce

 

2. Kom aspargesstykkerne (undtagen hovederne) i en skål, hæld kogende vand over, og tilsæt lidt salt. Lad det stå i 5 min., og lad dem dryppe af i en sigte.

 

3. Skræl limefrugten, skær kødet i små stykker, og gem skrællen.

 

4. Varm olie op på en stor pande, og steg det finthakkede hvidløg heri, uden at det tager farve. Tilsæt de afdryppede aspargesstykker og lidt efter limefrugten samt lidt finthakket skræl. Lad det simre i et par min. Tilsæt friskkværnet peber og fløde, og lad sovsen koge ind til en creme. Smag til med salt.

 

5. Kog pastaen efter pakken anvisning. Kom aspargeshovederne i en sigte, og dyp den i kogevandet et øjeblik, inden pastaen er kogt helt færdig.

 

6. Vend den kogte pasta med aspargescremen, og pynt med sprøde aspargeshoveder.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 07-06-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!