Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pasta med kødboller og tomatsovs

Runas madblog
Lav den elskede klassiker til en romantisk “lady og vagabonden”-aften, eller når familien samles omkring bordet.

Min svigerinde, svoger, tre tøser og en hund havde meldt deres ankomst, så menuen skulle være både børne- og hundevenlig. I stedet for familiemad nr. 1 –pasta med kødsovs – hoppede jeg på de små, runde kødboller, som filmen med lady og vagabonden har udødeliggjort.

PRØV OGSÅ MIN OPSKRIFT PÅ BOLLER I KOKOSKARRY - TRYK HER


Jeg har tidligere forsøgt mig med denne ret, men var ikke helt tilfreds med resultatet, da kødbollerne smuldrede en del, da jeg kogte dem i tomatsovsen.


Så nu har jeg prøvet at stege dem i ovnen i stedet, og det giver små saftspændte kødboller med masser af smag – ligesom jeg havde ønsket mig. Tomatsovsen lavede jeg dagen før – både for at spare tid, men også fordi det gør smagen af tomat mere intens.

Annonce


Både børn, voksne og hund spiste sig velfornøjede gennem maden. Jeg håber, du vil gøre det samme.

 

4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/stegetid: 1 time
(gerne mere) 

 

Tomatsovs:
2 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
evt. ½ rød chili
2 ds hakkede tomater (økologiske)
2 dl grøntsagsbouillon
½ tsk. sukker
salt og peber
Kødboller:
400 g hakket oksefars (max 10%)
150 g havregryn
100 g parmesanost
½ citron (økologisk)
1 dl bredbladet persille
2 æg
2 spsk. rasp
lidt revet muskatnød
evt. ½ dl rødvin
Tilbehør:
kogt pasta
Drys:
parmesanost
friske basilikumblade 

 

Tomatsovs:
1. Hak løg og hvidløg, og svits det i olien, til de bliver gennemsigtige. Tilsæt evt. hakket chili, og lad det stege i et par min. Tilsæt tomater, bouillon og sukker, og lad sovsen simre i mindst 1 time uden låg, så den reducerer.

Kødboller:
2. Lav kødbollerne imens: Bland fars med, havregryn, revet parmesan, fintrevet citronskal, hakket persille, æg, rasp, revet muskatnød, evt. rødvin, salt og peber. Bland farsen godt sammen.

3. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød, og læg dem på en bageplade med bagepapir.

4. Steg kødbollerne i ovnen ved 200 grader i 15 min.

5. Blend sovsen med en stavblender til ensartet konsistens. Smag til med sukker, salt og peber.

6. Kog pastaen efter pakkens anvisning, og servér den med tomatsovs og kødboller – kom evt. kødbollerne i tomatsovsen. Drys med revet parmesanost, og pynt med basilikum.
Tip: I stedet for havregryn kan du bruge lyst brød (uden skorpe) opblødt i mælk. Pres mælken ud af brødet, og bland det med farsen.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 04-05-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!