Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pasta med squash og citron

Runas madblog
Skøn, grøn hverdagsret, der kan tilberedes på en halv time. Mascarponeosten gør sovsen cremet og lækker, og retten er blevet en af familiefavoritterne hjemme hos os.

Jeg siger ikke nej til et godt stykke kød, men jeg er svært begejstret for grønne retter. De er ofte hurtige at tilberede, billigere end kødretter, og så ligger de altså bare godt i maven. Desuden belaster det miljøet mindre at skrue op for kødfrie dage, så det er win-win i min verden.

 

Prøv også min opskrift på Pasta med asparges og lime - TRYK HER

 

Denne pastaret giver mig minder om ferier i Italien, hvor den mælkehvide mascarponeost ofte ses i alt fra risotto til tiramisu. Den cremede friskost er ikke for de fedtforskrækkede, men når den får grøntsager til at glide ned i mindstemanden, fortrænger jeg gerne alt om fedtprocenter.

 

 

4 personer

Arbejdstid: 30 min. 

Annonce

Stege-/kogetid: ca. 15 min. 

 

1 lille løg

1 fed hvidløg

1 spsk. smør

1 spsk. friske timianblade

2 squash

1 stor citron (øko) 

250 g mascarpone

5 spsk. parmesanost

salt og friskkværnet peber

300 g tørret pasta (eller 500 g frisk, f.eks. pastabånd/tagliatelle) 

Drys:

friske timianblade

parmesanost

 

1. Hak løg og hvidløg fint, evt. i en minihakker.

 

2. Smelt smørret på en sauterpande, og svits løg, hvidløg og hakkede timianblade heri, uden at de tager farve.

 

3. Vask squashene, og riv dem groft.

 

4. Kom de revne squash på panden, og lad det stege i ca. 5 min.

 

5. Riv citronskallen fint, og pres citronsaften ud.

 

6. Kom citronsaften i blandingen, og lad det simre i et par min. Tilsæt mascarpone og citronskal, og lad det simre i yderligere et par min.

 

7. Tag panden af varmen, og bland friskrevet parmesanost, salt og peber i sovsen.

 

8. Kog pastaen efter pakkens anvisning, lad den dryppe af i en sigte.

 

9. Vend den kogte pasta i sovsen, og drys med friske timianblade og friskrevet parmesanost ved servering.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 21-09-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!