Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pebermyntepastiller

Runas madblog
Lav dine egne pebermyntepastiller, og sæt en skål konfekt på bordet, der er et friskt modspil til den traditionelle marcipan og nougat.

På dette tidspunkt i december er jeg ved at kløjs i konfekt lavet af marcipan og nougat. Men det holder jo heller ikke med en tom konfektskål. Derfor har jeg lavet en ordentlig portion pebermyntepastiller med en befriende frisk smag, der er en tiltrængt variation i den sukkersøde juletid.

 

Prøv også opskriften på mine vaniljekranse med marcipan - TRYK HER

 

En af mine kære arbejdskollegaer er en temmelig berejst fyr, og hver gang vender han hjem med lokale lækkerier til redaktionen. Et sikkert hit er nogle velvoksne pebermyntepastiller på størrelse med en barnehånd importeret fra et fint stormagasin i London.

 

Da det var længe siden sidste smagsprøve, besluttede jeg mig for at lave min egen version. Og jeg er faktisk temmelig tilfreds med resultatet. Jeg håber, du bliver lige så begejstret.

Annonce

 

50-60 stk.

Arbejdstid: ca. 1 time

Tørretid: mindst 8 timer (gerne 1 døgn)

 

1 æggehvide (evt. pasteuriseret) 

4 dråber pebermynteolie (købes hos bl.a. Matas og i helsekostbutikker)

ca. 300 g flormelis

250 g mørk chokolade

Pynt:

hvide chokoladeknapper

 

1. Pisk æggehviden i en skål, til den skummer. Kom pebermynteolie og flormelis i, og rør godt sammen.

 

2. Hæld massen ud på et bord eller en bagemåtte drysset med flormelis, og ælt den blank og smidig.

 

3. Tril massen til 50-60 små kugler, og tryk dem lidt flade, så de bliver på størrelse med en 2-krone.

 

4. Lad pastillerne tørre utildækkede i mindst 8 timer på køkkenbordet og gerne 1 helt døgn.

 

Chokoladetemperering:

5. Hak chokoladen fint.

 

6. Smelt ⅔ af chokoladen over vandbad. Tag skålen af varmen, og bland den smeltede chokolade med den sidste ⅓ af chokoladen.

 

7. Dyp pastillerne i den tempererede chokolade, og pynt med en hvid chokoladeknap, inden chokoladen stivner.

 

8. Sæt pastillerne på køl i et par timer. De kan holde sig i 1 uges tid i køleskabet.

 

Tip: Vær meget nøjagtig med doseringen af pebermyntedråber – for mange kan gøre pastillerne uspiselige.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 19-12-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!