Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Persilleflutes

Runas madblog
Duften af nybagt brød får mine tænder til at løbe i vand. Og lyden af et sprødt hjemmebagt flute, der brydes, gør mig nærmest lykkelig.

Jeg er vokset op på hjemmebagt brød og fører stolt traditionen videre. Fristes jeg en sjælden gang af bagerbrød, bliver jeg ofte skuffet og sværger aldrig mere at betale i dyre domme for papbrød, som jeg selv kan lave både bedre og billigere.

Som barn hev min mor som regel bløde boller ud af ovnen, men efterhånden er der gået koldhævning og knasende sprøde overflader i den. Og jeg har overgivet mig uden kamp.

 

Læs også min opskrift på klassisk porrekartoffelsuppe

 

Dejen til disse persilleflutes sætter jeg i køleskabet om aftenen, og så er der hurtigt nybagt brød næste dag. De er velegnede til f.eks. supper og flækkede med pålæg imellem.

 

4 stk., 8 personer 

Arbejdstid: 25 min.

Annonce

Bagetid: 20 min.

Hævetid: ca. 9 timer

 

25 g gær

5 dl vand

2 tsk. havsalt

120 g grahamsmel (eller speltmel) 

500 g hvedemel (f.eks. pizzamel tipo 00) 

2 dl persille

 

1. Rør gæren ud i koldt vand i en stor skål. Tilsæt salt og de to slags mel, og ælt dejen godt igennem.

 

2. Skyl og tør persillen, hak den fint og kom den i dejen. Ælt, til persillen er godt fordelt.

 

3. Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt skålen i køleskabet i 8 timer eller natten over.

 

4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og form den til 4 flutes, uden at slå for meget luft ud af dejen. Læg flutesne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 45 min.

 

5. Sprinkl lidt vand på flutesne, og sæt dem i ovnen ved 230 grader i ca. 20 min.

 

6. Lad flutesne afkøle på en rist.

Tip: Brødene er færdige, når det lyder hult, når du banker dem i bunden med en finger.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 25-08-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!