Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pistacieknuder

Runas madblog
Lav din egen pistaciemasse eller køb den færdige udgave og brug den som fyld i disse luftige og lækre pistacieknuder. De er perfekte til en kop dampende julete.

De smukke lysegrønne pistaciekerner lyser op på både lagkager, småkager, hindbærsnitter, konfekt, is og meget mere. Her har jeg prøvet at ælte min egen pistaciemasse sammen og brugt den som remonce i disse små, flettede lækkerbiskner.

 

Prøv også min opskrift på kardemommesnurrer - TRYK HER

 

Pistaciekerner er desværre lidt pebrede i pris, men hvis du har en etnisk grønthandler i nærheden, er de grønne nødder heldigvis noget mere tilgængelige.

Det er sjovt at flette både brød og kager, men jeg ejer desværre ikke den store tålmodighed, så knuderne her er lige tilpas udfordring for en rastløs sjæl som mig.

Servér knuderne til eftermiddagskaffen eller som en lille forkælelse i den søde juletid.

Annonce

 

Pistacieknuder

Ca. 20 stk.

Arbejdstid: 55 min.

Bagetid: 12-15 min.

Fryseegnede

 

Dej:

1 pakke gær (50 g) 

3 dl sødmælk

80 g rørsukker

½ tsk. salt

1 spsk. stødt kardemomme

ca. 675 g mel

150 g smør (blødt) 

Remonce:

75 g usaltede pistaciekerner (gem lidt til pynt) 

200 g ren rå marcipan

1 spsk. vaniljesukker

150 g smør (blødt) 

Pensling:

1 æg

1 spsk. perlesukker

1 spsk. pistaciekerner

 

1. Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og kardemomme og derefter melet lidt ad gangen. Kom til sidst smørret i dejen – i små klatter ad gangen. Ælt, til dejen er blød og smidig.

 

2. Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid på et lunt sted.

 

Remonce:

3. Hak pistaciekerner mellemfint i en blender.

 

4. Bryd marcipanen i mindre stykker, og kom dem i en skål sammen med blendede pistaciekerner, vaniljesukker og klatter af smør.

 

5. Rul dejen ud på et meldrysset bord, ca. 60 x 40 cm og ½ cm’s tykkelse. Fordél remoncen herpå i et jævnt lag. Fold dejen sammen på den lange led, og skær den ud i ca. 3 cm brede strimler. Vrid hver strimmel til en fin spiral, og slå en knude på dejen.

 

6. Sæt kagerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 45 min.

 

7. Pensl kagerne med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hakkede pistaciekerner.

 

8. Bag kagerne gyldne ved 220 grader i 12-15 min.

 

Tip: I stedet for at lave remoncen selv, kan du købe en færdig pistaciemasse.

 

Kan du ikke vente med at lave din egen julekonfekt af marcipan, nougat og chokolade, har du nu mulighed for at vinde en flot gavekurv fra Odense Marcipan til en værdi af 400 kr. Vi sætter 4 kurve på højkant, der indeholder alt, hvad et marcipanhjerte kan begære.

 

Vind gavekurv fra Odense Marcipan

Kan du ikke vente med at lave din egen julekonfekt af marcipan, nougat og chokolade, har du nu mulighed for at vinde en flot gavekurv fra Odense Marcipan til en værdi af 400 kr. Vi sætter 4 kurve på højkant, der indeholder alt, hvad et marcipanhjerte kan begære.

 

Send en mail med navnet på din favorit-julekonfekt til:

gavekurv@hjemmet.dk

senest mandag den 9. november kl. 12.00

 

 

 

 

 

► SE OGSÅ: Julens dejligste konfekt

► SE OGSÅ: Konfekt i en fart

► SE OGSÅ: 6 slags lækker julekonfekt

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 02-11-2015

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!