Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pølsehorn med sesamfrø

1
Runas madblog
Snoede pølsehorn vækker gode minder fra barndommens madpakker, og sætter du hornene på en buffet, er der som regel god afsætning hos både børn og voksne.

Sommerferien bød på en lille telttur, og særligt mindstemanden havde set frem til at banke pløkker i, puste luftmadrasser op og fortælle røverhistorier under teltdugen. Min begejstring var en anelse mere forbeholden, da jeg nødigt vil for langt væk uden et køleskab eller en fryser i nærheden.

 

Prøv også min opskrift på pølsehorn med spinat og kyllingepølser - TRYK HER

Men for ikke at ende med junkfood til frokost hos campingpladsens pølsevogn, bagte jeg disse snoede pølsehorn. De holdt sig fint, de tre dage, vi var campister. Og med en god portion ketchup at dyppe i, blev det til helt anstændige frokostmåltider.

 

 

24 stk.

Arbejdstid: 45 min.

Bagetid: 15 min.

 

5 dl mælk

35 g gær

Annonce

½ tsk. sukker

550 g hvedemel

250 g hvid hvede (eller grahamsmel) 

0,4 dl rapsolie

1 ½ tsk. salt

24 små pølser (eller 12 store delt i halve)
Pensling:

1 æg

Drys:

5 spsk. sesamfrø

Tilbehør:

ketchup

 

1. Lun mælken, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt hvedemel, hvid hvede, olie og salt og rør godt sammen til en blød og smidig dej.

 

2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ½ time.

 

3. Del dejen i 24 lige store stykker. Tril hvert stykke til en tynd pølse, og vikl dem omkring de små pølser.

 

4. Sæt pølsehornene på en bageplade med bagepapir – sørg for, at dejenden vender nedad. Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Lad pølsehornene hæve i ½ time.

 

5. Bag pølsehornene gyldne ved 225 grader i ca. 15 min. Spis dem lune eller i madpakken, gerne med ketchup.

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 10-08-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
20 aug 2015 16:47

Lyder bare super godt  Runa - har prøvet mange pøsehorsopskrifter, men denne skal da have en chance tl når vi skal påtur med ungerne i weekenden.

Mvh. Bodil, Mad ud af huset Århus

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!