Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pølsehorn med spinat og kyllingepølser

Runas madblog
Min barndoms madpakker var fyldt med pølsehorn, som var en af de første ting, jeg selv fik lov til at lave i køkkenet.

Det var en fryd at stikke fingrene i dejen og se hornene hæve op til gyldne og sprøde lækkerbiskener.

 

Dengang bestod dejen af rent hvedemel, og jeg kunne uden problemer køre fire-fem stykker ned på en enkelt frokostpause.

 

I denne opskrift er brødet blevet en kende sundere med både fuldkornsmel, spinat og kyllingepølser. Det mætter en del mere, så selv om jeg har en glubende appetit, kan jeg umuligt spise mere end to horn.  

 

Pølsehorn

24 stk.

 

500 g hvedemel

250 g grahamsmel

5 dl mælk

35 g gær

4 kugler frossen spinat (optøet) 

3 spsk. planteolie

1½ tsk. salt

24 små kyllingepølser (eller 12 delt i 2)

1 æg (til pensling)

Drys:

2 spsk. sesamfrø (evt. sorte)

 

1. Lun mælken og opløs gæren heri.

Annonce

 

2. Tø spinaten op, pres væden fra og hak spinaten i mindre stykker. Bland den i mælken.

 

3. Tilsæt olie og salt og gradvist de to typer mel. Ælt dejen godt.

 

4. Lad dejen hæve tildækket i 1 time på et lunt sted.

 

5. Del dejen i 3 lige store kugler. Rul dem ud i 3 cirkler (ca. 30 cm i diameter). Læg en pølse på hver trekant og rul dem sammen til horn med snippen nedad.

 

6. Sæt hornene på bageplader med bagepapir og lad dem hæve i ½ time.

 

7. Pensl hornene med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

 

8. Bag hornene gyldne ved 225 grader i ca. 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Tip: Kyllingepølserne kan selvfølgelig erstattes med andre typer pølser efter smag.



Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 06-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!