Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rabarber med hvid chokolade og lakrids

Runas madblog
Kombinationen af syrlige rabarber, hvid chokolade og lakrids gør mig i godt humør. Og lige nu står mit rabarberbed og knejser med nærmest selvlysende stængler, så dem forvandler jeg til en ordentlig portion rabarberkompot, som jeg fryser ned i mindre portioner. Så er det let at fiske dem op af fryseren og bruge kompotten til en hurtig og lækker dessert.

Her har jeg valgt at lave en trifli med hvid chokolade blandet i flødeskummet og et drys lakrids på toppen. Jeg synes, det ser rigtig flot ud at servere dem i små glas, men du kan selvfølgelig også bare sætte én stor skål på bordet.

 

Skal dette være endnu lettere, kan du servere kompotten til en god vaniljeis – det smager af sol og sommer! 

 

(4 personer)

Rabarberkompot:

500 g rabarber

ca. 300 g sukker

1 vaniljestang

Chokoladeflødeskum:

¼ liter fløde

50 g hvid chokolade

ca. 12 makroner

evt. lidt portvin

lakridspulver

 

  1. Rens rabarberne og skær dem i stykker på 2 cm.
  2. Kom dem i en gryde og drys med sukker. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og kom korn og den tomme stang i gryden.
  3. Lad rabarberne koge helt ud. Det tager ca. en halv times tid. Tag gryden af blusset og køl kompotten ned.
  4. Chokoladeskum: Varm fløden op og tag den af blusset, lige inden den koger.
  5. Bræk chokoladen i mindre stykker og lad den smelte i den varme fløde.
  6. Køl chokoladefløden helt ned (gerne et par timer på køl) og pisk til skum – hellere for lidt end for meget.
  7. Fordél rabarberkompotten i høje glas med et lag knuste makroner imellem – evt. stænket med lidt portvin. Kom en klat chokoladeskum på og drys med lakridspulver.
Annonce
Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 03-06-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!