Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rabarbercurd – rabarbersmør

Runas madblog
Det er højsæson for rabarber, og i stedet for at forvandle de saftige stængler til kompot eller marmelade, har jeg lavet dem til en vanedannende rabarbercurd.

I vores lille hytte i Sverige vælter rabarberne lige nu op af jorden. Og det er som om, jeg næsten kan se dem vokse, så hurtigt går det.

Jeg elsker at trække de pink stængler op af mulden og smide dem i gryden eller ovnen. Som regel laver jeg en ordentlig portion rabarbermarmelade af dem – gerne tilsat en håndfuld af de magiske skovjordbær – til de obligatoriske hytte-pandekager. Eller også bliver de til kompot, som jeg fryser ned til en hurtig trifli.

Men da jeg er stor fan af lemoncurd (citronsmør), tænkte jeg, at man vel også kunne lave rabarbercurd. Og det er bestemt ikke ringere! Alene farven lyser op på ethvert kaffe- eller ostebord. Rabarbercurd smager nemlig himmelsk til både søde sager som scones, på lagkagebunde og blandet med flødeskum eller mascarpone til den skønneste creme. Men også sammen med ost er den et hit. Så det er bestemt ikke sidste gang, jeg plyndrer rabarberbedet og giver en bolle det glatte lag med rabarber-tandsmør.

Annonce

 

1 glas, ca. 4 dl

Arbejdstid: 25 min. 

Kogetid: 20 min. 

 

500 g rabarber

1 dl vand

1 vaniljestang

2 æg

2 dl syltesukker

½ tsk. kardemomme

40 g smør

 

1. Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Kom dem i en gryde med vand, kornene fra vaniljestangen samt den tomme stang. Kog rabarberne helt ud til mos. Det tager ca. 15 min. Lad mosen afkøle lidt, og fisk vaniljestangen op.

 

2. Pisk æggene let sammen, og rør dem i mosen.

 

3. Pres mosen igennem en sigte og ned i en ren gryde. Tilsæt sukker og kardemomme, og lad mosen koge i et par min. under omrøring.

 

4. Tag gryden af varmen, og tilsæt små klatter af smør. Rør rundt, til smørret er smeltet.

 

5. Hæld curden i et skoldet glas, og sæt det i køleskabet. Her kan den holde sig i 3-4 uger.

Tip: I stedet for kardemomme, kan du tilsætte fintrevet frisk ingefær.

 

Prøv også min opskrift på scones:

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 26-05-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!