Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rabarbermuffins med hvid chokolade

Runas madblog
De saftige muffins med syrlige rabarber får sødt modspil af marcipan og hvid chokolade. Skal det være ekstra festligt, kan du pynte dem med en hvid vaniljefrosting og friske jordbær. En rigtig lækkerbisken!

 

Til disse muffins går jeg på jagt i mit rabarberbed efter de små røde og saftspændte stængler. De smager nemlig allerbedst, og sammen med marcipan og hvid chokolade er der dømt muffins i luksusklassen.
Skal det gå lidt hurtigt, kan du blot drysse dem med flormelis. Men da jeg havde lovet at tage en portion med til en rund fødselsdag, pimpede jeg dem med en vaniljefrosting og skiver af danske jordbær. Og det ser unægtelig lidt mere festligt ud! De fik da også hurtigt ben at gå på, så måske du skal lave en dobbelt portion.

 

15 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 20 min.

 

Fyld:
250 g rabarber
2 spsk. rørsukker
50 g hvid chokolade
100 g marcipan
Dej:
100 g smør
200 g rørsukker
1 vaniljestang
3 æg
100 g hvedemel
50 g kokosmel
Frosting:
75 g smør
250 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
½ stang vanilje
2 spsk. mælk
ca. 5 friske jordbær

Annonce

 

1. Rens rabarberne, og skær dem i små stykker på ½ cm’s tykkelse.

2. Læg dem i et fad, drys med sukker, og lad dem trække i 20 min.

Dej:
3. Rør blødt smør med sukker og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt 1 æg ad gangen. Tilsæt mel og kokosmel, og rør dejen godt sammen. Tilsæt grofthakket chokolade og smuldret marcipan.

4. Vend rabarberstykkerne med 1 spsk. mel (så synker de ikke til bunds i dejen), og bland dem i dejen.

5. Fyld dejen i smurte muffinforme, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og sprøde ovenpå. Lad dem køle af i formen på en bagerist, inden de tages ud.

Frosting:
6. Smuldr blødt smør i flormelis, vaniljesukker og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt mælk, og pisk massen grundigt, til den er glat og cremet.

7. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt en lille, fin klat på hver muffin. Sæt en skive jordbær på toppen.
 

Tip: I stedet for marcipan kan du bruge hakkede mandler.

 

Prøv også min opskrift på rabarbercurd TRYK HER og rabarbertrifli TRYK HER

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 16-06-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!