Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rabarbersaft med ingefær

Runas madblog
Hjemmelavet rabarbersaft smager af sol og sommer. Heldigvis tager det ikke mange minutter at fremstille den smukke, lyserøde saft selv.

Jeg har trippet rundt om vores rabarberbed den sidste måneds tid for at være sikker på, at jeg fik fingre i de første pink stængler. Det er en sand fornøjelse at trække dem op af jorden og høre det lille svup, når stænglen slipper planten.

 

Prøv også min opskrift på rabarbermuffins med hvid chokolade TRYK HER

Prøv også min opskrift på rabarbercurd TRYK HER


Den første høst forvandlede jeg til en klassik marmelade og så denne smukke rabarbersaft. For at den ikke skal blive alt for sød har jeg puttet lidt ingefær i. Du kan evt. erstatte ingefær med et par kardemommekapsler.

 

Ca. 1½ liter saft
Arbejdstid:
20 min.
Kogetid:
5 min. 

500 g rabarber (renset vægt)
250 g rørsukker
1 citron
1 liter vand
2 cm frisk ingefær
1 stang vanilje

Annonce

 

1. Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukker, citronsaft og vand.

 

2. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

 

3. Flæk vaniljekornene, og skrab kornene ud.

 

4. Kom ingefærskiver, vaniljekorn og den tomme vaniljestang ned i gryden. Lad det koge i 5 min., sluk for blusset, og lad saften afkøle.

 

5. Hæld saften igennem en sigte (eller et klæde), og kom den på en skoldet flaske. Saften kan holde sig i køleskabet i et par uger. Fortynd saften med vand efter smag.

 

Tip: Skal det være lidt festligt, kan du fortynde saften med danskevand eller cava.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 01-06-2015