Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Risengrød i sengen

Runas madblog
Julen nærmer sig, og jeg fik derfor lyst til at lave en ordentlig grydefuld risengrød. Men i stedet for at lade den stå og boble på komfuret – med risiko for at brænde på – sætter jeg den altid i sengen.

Det er lidt af et heldagsprojekt, da jeg begraver gryden i dynerne allerede om morgenen og lader den stå, til jeg komme hjem fra arbejde.

 

Som barn viste min mormor mig, hvordan man skulle koge grødrisene op i vand, tilsætte mælk og derefter pakke gryden godt ind – først i aviser og derefter i en dyne eller to. Altså nøjagtigt samme princip som med en go’, gammeldags høkasse!

 

Foruden at undgå brændt mælk, sparer man på energien og behøver ikke at holde øje med gryden. Desuden bliver hvert lille grødris saftigt og lækkert, når det får lov til langsomt at opsuge mælken.

 

Efter at have stået i sengen i cirka otte timer pakker jeg gryden ud, koger grøden langsomt op, tilsætter lidt salt og sætter det til livs med kanelsukker og en ordentlig smørklat. Uhm!

Annonce

 

Har I et godt, gammeldags tilberedningstips, I vil dele med andre læsere? Eller har I nogle erfaringer med risengrød tilberedt i sengen, som andre kunne have glæde af?

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 21-10-2012

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!