Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Romkugler af kagerester

Runas madblog
Det sker sjældent, men nogle gange har jeg faktisk lidt kage til overs. Hvis overboerne ikke er de lykkelige aftagere, lander kageresterne i fryseren. På den måde kan jeg hurtigt trylle en omgang hjemmelavede romkugler frem – og de slår altså bagerens med flere længder!

Skal de være børnevenlige, kan man bruge appelsinsaft i stedet for rom. Men i min verden smager romkugler altså af rom – og helst rigeligt af den!


Prøv dig lidt frem med konsistensen, der bl.a. afhænger af din kagerest. Dejen må endelig ikke være for lind, da det så kan være svært at forme den til kugler.

 

Ca. 20 stk.
400 g kage (f.eks. chokoladekage, marmorkage eller sandkage)
1½ dl hindbærmarmelade
(helst hjemmelavet)
1 dl æblemos eller abrikosmos
1 dl havregryn
½ dl kakao
(afhængig af type af kagerest)
2 spsk. rom
Pynt:
kokosmel

 

1. Tø kageresterne op og kom dem i blenderen. Kør til ensartet, smuldret konsistens.


2. Kom den smuldrede kage i en skål og bland med hindbærmarmelade, æblemos, havregryn, kakao og rom. Ælt til en fast dej.

Annonce


3. Sæt dejen i køleskabet i en halv times tid, så bliver den lettere at forme til kugler.


4. Form dejen til ca. 20 kugler (på størrelse med en golfbold) og tril dem i kokosmel. Opbevar romkuglerne i køleskabet, til de skal serveres.

 

Tip: Du kan også trille romkuglerne i kakaopulver eller sukkerkrymmel.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 25-11-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!