Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Runde hindbærsnitter med spelt

Runas madblog
Hvorfor skal hindbærsnitter altid have den samme form? Her er den skønne snitte forklædt som medalje og fyldt med speltmel, der gør den lidt anderledes og rustik.

Jeg indrømmer gerne, at der til tider går lidt klidmoster og speltmor i mine opskrifter. For hvis noget både smager godt og samtidig er sundt, har jeg slået to fluer med ét smæk.

 

Selv om der er speltmel i disse hindbær-”snitter”, bliver de ikke sunde. Det er stadig kager med masser af smør og sukker! Men det lidt grovere mel, synes jeg, tilfører kagerne lidt ekstra karakter og bid. Og har du ligesom mig en stor svaghed for hindbærsnitter, er det sjovt at lege lidt med ingredienserne, så resultatet ikke bliver så forudsigeligt.

 

Ca. 20 stk.

Arbejdstid: 50 min.

Bagetid: 8-10 min.

 

1 vaniljestang

250 g smør

250 g sukker

250 g hvedemel

250 g fint speltmel

3 æg

ca. 21/2 dl hindbærmarmelade (helst hjemmelavet) 

Annonce

Pynt:

glasur (af flormelis og citronsaft) 

frysetørrede hindbær

 

1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret. 

 

2. Rør blødt smør med sukker og vaniljekorn godt sammen. Bland de 2 meltyper i, og saml dejen, så godt du kan.

 

3. Pisk æggene sammen med en gaffel, og kom dem i dejen. Ælt dejen smidig og glat.

 

4. Læg dejen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i en ½ times tid.

 

5. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og udstik ca. 40 cirkler heraf på ca. 6 cm (brug en udstikker eller et glas).

 

6. Læg dejcirklerne på bagepapir på en bageplade, og bag dem i 8-10 min. ved 200 grader, til de er lysebrune i kanten – bag dem hellere for lidt end for meget.

 

7. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

 

8. Kom 1 spsk. hindbærmarmelade på halvdelen af kagerne, og læg de resterende kager ovenpå som top.

 

9. Bland flormelis og citronsaft til glasur, og kom lidt glasur på hver hindbær-”snitte”. Drys med frysetørrede hindbær.

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 19-04-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!