Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Saftige chokolademuffins

Runas madblog
Chokoladekager bliver man aldrig træt af – og slet ikke disse lækre og svampede chokolademuffins.

De er proppet med en super god, mørk chokolade. Jeg har sagt det før og gentager gerne: kager er ikke bedre, end de ingredienser, de er lavet af. Og der er altså en verden til forskel på en ussel chokolade, der føles som en mellemting mellem en sukkerknald og et stykke plastic og så en ordentlig chokolade, der smelter på tungen og fylder munder med et hav af smagsindtryk.

 

Nå, tilbage i stalden med kæphesten!

 

Jeg har valgt at lave nogle små, fine muffins, da jeg synes, det er mest delikat. Er de for klejne til din lækkersult, snupper du selvfølgelig bare to eller sprøjter mere dej i formene. God fornøjelse – og pas på! De er stærkt vanedannende!

 

 

24 stk.

250 g mel

1 tsk. natron

Annonce

200 g rørsukker

50 g kakao

1 spsk. vaniljesukker

100 g mørk chokolade

1,¼ dl mælk

1 dl smør

2½ dl græsk yoghurt

1 æg

Drys:

bærstøv eller flormelis

 

1. Bland mel, natron, sukker, kakao og vaniljesukker.

 

2. Hak chokoladen i små stykker (ikke helt finthakket – det er jo lækkert at få en bid flydende chokolade i munden) og kom dem i blandingen.

 

3. Pisk mælk, smeltet smør, græsk yoghurt og æg til en ensartet masse i en anden skål.

 

4. Vend forsigtigt de to blandinger sammen.

 

5. Kom dejen i en sprøjtepose og fordél dejen i 24 smurte muffinforme (gerne af metal).

 

6. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 15 min. Afkøl på en rist. Drys med bærstøv eller flormelis ved servering.

 

Tip: Chokolademuffins smager godt lune, evt. sammen med en klat vaniljeis, friske bær eller græsk yoghurt rørt med lidt vanilje eller flydende honning.

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 13-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!