Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sæt bolledejen i køleskabet

Runas madblog
Der er ikke noget som hjemmebagte boller, og efter at jeg er begyndt at koldhæve dem, er resultatet blot blevet endnu bedre.

I modsætning til almindelig boller skal der ikke nær så meget gær i koldhævede boller, og det gør altså noget ved både konsistens og smag. Desuden er det jo ekstra lækkert at lave en dej om aftenen, sætte den i køleskabet natten over og servere friskbagte boller næste morgen.

 

Jeg følger en helt enkel grundopskrift, der består af 10 gram gær, en halv liter koldt vand, 2 teskefulde salt og 600 gram mel. Ikke to portioner dej bliver ens, for jeg blander altid det mel, jeg nu har i skabet, som f.eks. hvedemel, grahamsmel, durummel, pizzamel, speltmel og rugmel.


Efter en ordentlig tur i røremaskinen – på mindst et kvarters tid – bliver dejen lækker og elastisk. Lad den hæve i køleskabet natten over, et døgn eller mere, og du har en super dej til enten boller eller flutes.

Annonce

 

Få min opskrift på lækre koldhævede speltboller her

 

* Hvad er jeres erfaringer med koldhævede boller? Er de bedre eller dårligere end almindelige boller?

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 29-12-2012

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!