Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sirupskage med gulerødder og dadler

Runas madblog
Saftig og svampet kage med både gulerødder, dadler og banan. På en god dag kan man næsten bilde sig selv ind, at den er sund.

En af mine laster er at spise kage hver dag – og gerne til morgenmad eller på cyklen på vej til arbejde. For ikke at tale om et lille stykke til eftermiddagskaffen, aftenkaffen eller natmad…

 

Prøv også min opskrift på brownie uden sukker - TRYK HER

 

Denne sirupskage har jeg nu haft stående i køleskabet i 5 dage, og det sidste stykke er stadig lige friskt og svampet. Så der er ingen grund til at fryse den ned, inden den er fortæret.

 

Min etniske grønthandler nede på hjørnet havde fået nogle super saftige dadler hjem, så de blev forvandlet til en lækker mos, der gør kagen ekstra sød og saftig sammenlignet med en almindelig sirupskage.

 

1 kage, 8-10 personer

Arbejdstid: 30 min.

Bagetid: 45 min.

Annonce

Fryseegnet

 

100 g smør (blødt) 

100 g farin (eller muscovadosukker) 

30 g rørsukker

1 vaniljestang

1 banan (moden) 

½ dl muscovadosirup

2 æg

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 tsk. natron

200 dadler (bløde) 

3 dl vand

150 gulerødder (eller squash)

 

1. Pisk smør, farin og sukker godt sammen.

 

2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem den tomme stang.

 

3. Mos bananen med en stavblender, og pisk den sammen med vaniljekorn og sirup. Vend blandingen sammen med smør/sukker-blandingen til ensartet konsistens. Pisk æg i dejen – 1 ad gangen.

 

4. Sigt mel, bagepulver og natron sammen i en skål, og vend det i dejen med en dejskraber.

 

5. Kom udstenede dadler, vand og den tomme vaniljestang i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen, og mos dadlerne med en stavblender.

 

6. Skræl gulerødderne, riv dem fint, og vend dem i dejen sammen med dadlerne.

 

7. Hæld dejen i en smurt randform (ca. 1½ l eller en springform på ca. 25 cm).

 

8. Bag kagen på midterste ovnribbe ved 180 grader i ca. 45 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Sidder der rå dej på, skal den bage lidt mere. Afkøl kagen i formen, og vend den ud på en bagerist.

Tip: Kagen holder sig saftig i mindst 5 dage i køleskabet. Hvis den bliver tør, kan den skæres i skiver, ristes let og smøres med et lag tandsmør.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 08-06-2015