Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne salater

Runas madblog
I denne uge får du hele to opskrifter – en på tomatsalat og en på svampesalat. Begge er skønne som tilbehør til f.eks. grillet kød og fjerkræ, men det er også velegnet som fyld på bruschetta.

Jeg elsker hapsemad – især om sommeren, hvor appetitten ikke altid er til en stor bøf med sovs og kartofler! Og sådan er det med bruschetta, der er en italiensk udgave af tapas.

Bruschetta kan varieres i det uendelige, men her er to simple udgaver med henholdsvis tomater og svampe. Fyldet kan sagtens spises som enkle salater med masser af smag, men prøv også at servere dem på grillet brød gnedet med hvidløg. Det er som at tage en bid af Italien!

 

Tomatsalat

4 personer

Arbejdstid: 15 min. 

Trækketid: 15 min.

 

350 g tomater

3 spsk. olivenolie

2 spsk. vineddike

1 rødløg

1 hvidløg

1 dl bredbladet persille

salt og peber

Bruschetta:

8 skiver flutes

1 fed hvidløg

 

 1. Skær tomaterne i mindre stykker.

Annonce

 

Dressing:

2. Rør olie og eddike sammen. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og hakket persille. Smag til med salt og peber.

 

3. Vend tomatstykkerne i dressingen, og lad salaten trække et kvarters tid inden servering.

 

Bruschetta:

4. Giv brødskiverne et par min. under ovngrillen eller på brødristeren. Gnid hvidløget over de ristede brød, og fordél afdryppet tomatsalat herpå. Servér straks.

 

 

Rå svampesalat

4 personer

Arbejdstid: 15 min. 

Trækketid: 15 min. 

 

350 g champignoner

3 spsk. olivenolie

½ citron (økologisk)

½ løg

1 hvidløg

1 dl bredbladet persille

salt og peber

Bruschetta:

8 skiver flutes

1 fed hvidløg

 

1. Skær svampene i tynde skiver.

Dressing:

2. Rør olie og citronsaft sammen. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og hakket persille. Smag til med salt og peber.

3. Vend forsigtigt svampeskiverne i, drys med fintrevet citronskal, og lad salaten trække et kvarters tid inden servering.

 

Bruschetta:

4. Giv brødskiverne et par min. under ovngrillen eller på brødristeren. Gnid hvidløget over de ristede brød, og fordél afdryppet svampesalat herpå. Servér straks.

 

 

 

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Runa Pihlmann
Publiceret: 28-07-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!